TIS Lunds pedagog Lisa Nurmi slutar på topp

För ganska exakt en vecka sedan befann sig Lisa Nurmi på Lärargalan i Stockholm där hon välförtjänt fick ta emot priset som ”Årets lärare inom svenska som andraspråk”. Nu väntar nya utmaningar då hon efter sex år på TIS Lund bestämt sig för att fredagen den 15 september blir hennes sista arbetsdag.
– Jag har haft sex jättebra år här med fantastiska elever och fantastiska kollegor. En jättetrevlig skola, berättar Lisa.

Det har nu gått en vecka sedan Lisa Nurmi befann sig på Berns i Stockholm för lärargala och prisutdelning. Innan Lärargalan i Sveriges huvudstad publicerade man vem som kammade hem priset som ”Årets lärare i Skåne”. Som vinnare stod Lisa Nurmi och glädjen visste inga gränser. Att sedan i Stockholm få ta emot ytterligare ett pris, som ”Årets lärare inom svenska som andraspråk”, var nästan för bra för att vara sant.
– Då blev jag jätteglad! Jag fick åka upp till Stockholm och bo på Berns. Över 400 lärare var där och även annat skolfolk. Man fick sitta med och lyssna på de olika priserna där ett av dem var ”Årets lärare inom svenska som andraspråk”. Och det var jag som vann det, förklarar en leende Lisa.

Innan Lisa åkte upp till Stockholm fanns möjligheten att på en hemsida titta på sina nomineringar. Hon kunde där läsa vad hennes elever skrivit om henne och det visade sig vara en väldigt trevlig läsning med många fina ord.
– Man kunde på en hemsida gå in och titta på sina nomineringar. Ens elever skriver då varför dem tycker att man ska vinna. Det är ju en väldigt trevligt läsning att se vad dem skrivit. Många av dem skrev väldigt fint vilket jag tycker är trevligt, berättar Lisa.

Att få gå upp på scenen i Stockholm var inget som Lisa direkt förberett sig på. När hennes namn väl ropades ut i publikhavet blev det många känslor på en och samma gång.
– Det var jättenervöst! Jag blev väldigt chockad för jag tänkte att det var ett sånt här tillfälle när man inte vinner. Det var så många lärare på plats så det var mest kul att få vara där. Jag hade redan vunnit priset i Skåne och det var en ära bara det, förklarar Lisa.

Lisa har kämpat väldigt länge för det här och tror att hennes nyckel till framgång bland annat är hennes förmåga att kunna anpassa undervisningen efter vilken grupp hon undervisar.
– Jag är väldigt driven och jag är engagerad i dem. Jag försöker att se alla och jag försöker att göra undervisningen så rolig som möjligt och anpassa den efter vilken grupp jag undervisar. Metodiken skiljer sig beroende på vilken klass jag har. Har man en klass så utgår man från dem och gör på det sättet som passar dem bäst. Jag tror att det är jätteviktigt att vara flexibel och variera sig, förklarar Lisa.

För Lisas del väntar nu nya utmaningar och man kan verkligen säga att hon avslutar på topp. Att nu lämna TIS Lund bakom sig efter sex år väcker många känslor då hon genom åren trivts väldigt bra.
– Jag har haft sex jättebra år här med fantastiska elever och fantastiska kollegor. En jättetrevlig skola. Jag är jätteledsen så klart! Jag kommer att sakna eleverna, mina kollegor och skolan. Glädje att gå vidare men det är med sorg jag lämnar. Det har varit en jättetrevlig arbetsplats så det är klart att det kommer vara ledsamt, avslutar Lisa.