Elever om Thoren Innovation School Helsingborg

Linus och Albin är två av de ca 70 elever som är först att börja på Thoren Innovation School Helsingborg. Båda går Naturvetenskapsprogrammet och trivs såhär långt väldigt bra på skolan.
-Lärarna här på skolan är bra, de är tydliga med det vi ska göra. De är väldigt annorlunda från våra förra lärare, då kunde det bli ganska tradigt att gå till lektionen men här är det något helt annat, det händer mer saker och är mycket roligare, säger Albin Rosenqvist.

Albin bor i Arild som ligger en bit utanför Höganäs vilket betyder att han får pendla ganska länge varje dag för att ta sig till och hem ifrån skolan, men det tycker han är värt. På fritiden gillar han att sporta, rättare sagt simma och köra vattenpolo. Precis som sin kompis sportar Linus också, fotboll är det som gäller för honom, men han har även stora drömmar när det kommer till framtiden. Linus valde Naturprogrammet då han är intresserad av att möjligen studera vidare till läkare. Han är väldigt nöjd med sitt val att gå på TIS då han känner att skolan och programmet kommer ge honom bra förutsättningar för framtiden.

-Vi har väldigt bra kommunikation med våra lärare, de är väldigt aktiva och intresserade. De är bra på att skapa en trygghet med eleverna då de gärna försöker bilda en kompisrelation istället för den traditionella lärare-elev-relationen. Det märks att det uppskattas mycket, säger Linus Lohmander.

Både Albin och Linus erkänner att det är mycket jobb på Naturprogrammet men att de har lärt sig otroligt mycket under den lilla tiden de gått på skolan.
-Mina starkaste ämnen har alltid varit So-ämnena så det har varit lite kämpigt för mig nu i början. Jag valde ju Naturprogrammet för att jag är lite osäker på vad jag vill göra efter gymnasiet, men jag vet i alla fall att jag vill ha en bred kunskap inför framtiden och det får jag av att gå Naturprogrammet. Än så länge har lärarna lyckats intressera mig även i No-ämnena så jag lär mig snabbt och mer och mer för varje dag, säger Albin Rosenqvist.

Det som killarna ser mest fram emot under sin tid på TIS är att få starta upp ett UF-företag, när de nya ettorna börjar och framförallt APL som de kommer att ha under 10 veckor.
-Det är så kul att vi ändå har APL på ett högskoleförberedande program, istället för att bara sitta i skolan och plugga hela året så kommer vi ut i arbetslivet och förhoppningsvis får lära oss massa, säger Linus Lohmander.