Spelutveckling ur ett elevperspektiv

Brev_TIS_LUND_1A_2013_omval

Spelbranschen växer och behovet av nytänkande kreatörer och spelutvecklare ökar. Två unga kreatörer med stort spelintresse och stora drömmar finns på plats för att visa upp sitt senaste projekt under spelmässan Gothenburg Esport Challenge i Göteborg.

Elever från Thoren Innovation School Göteborg deltar under Gothenburg Games Esport Challenge (http://www.gothenburggames.se) på Svenska Mässan i Göteborg den 19-21 november. Mässan vänder sig till alla dator-spelintresserade. Där visar killarna upp ett spel de utvecklat under sin gymnasietid och diskuterar innovation, spelutveckling ur ett elevperspektiv.

– Vi måste hjälpa unga att ta sig in på marknaden och skapa forum för dem att vidareutvecklas. Vi ser att samverkan mellan skola och arbetsmarknad är en viktigt del för att skapa de bästa förutsättningarna för framtiden kreatörer. säger Cecilia Fossan, rektor på Thoren Innovation School Göteborg.

Thoren Innovation School är Innovationsgymnasiet som brinner för idéutveckling. Vi vill att våra elever ska känna sig kreativt kompetenta så att de kan förverkliga sina fantastiska idéer. I alla våra program är nytänkande och skapandekraft den röda tråden.

Kontaktperson 1: Cecilia Fossan, rektor TIS Göteborg tel: 072-5763012 mail: förnamn.efternamn@innovationsgymnasiet.se

Kontaktperson 2: Fredrik Ekstedt, rektor TIS Uddevalla Tel: +46 72-576 30 03 Mail: förnamn.efternamn@innovationsgymnasiet.se.