Adam på TIS Göteborg fick en drömpraktik

Under terminen har många av eleverna på TIS i Göteborg varit ute på praktik. En av dessa är Adam som lyckats få en riktig drömpraktikplats! Adam Dencker går tredje året på Teknikprogrammet med specialiseringen speldesign på Thoren Innovation School Göteborg. Han har nu praktiserat på spelföretaget Pathos Interactive.

På Thoren Innovation School får alla elever oavsett program möjligheten att praktisera under minst tio veckor som är uppdelade under andra och tredje året. TIS-eleven Adam tog chansen att ha sin praktik på ett företag som är en drömarbetsgivare för många spelintresserade elever. Pathos Interactive är en mindre spelstudio belägen på Lindholmen i Göteborg sedan 2015. De utvecklar bland annat strategispelet Bannermen som planeras att släppas på spelmarknaden för första gången nu i höst.

Hur fick du en praktikplats på detta företag?
– Vi som går det tredje året nu var egentligen sista kullen på TIS där praktik i tio veckor inte ingick, men så fick vi veta att vi skulle få tre veckors praktik ändå. När vi fick veta detta och att vi dessutom hade möjlighet att skaffa oss en egen plats kontaktade jag själv Pathos Interactive då jag visste att jag ville praktisera där efter att ha sett en trailer till det kommande spelet Bannermen. Jag ville se till att jag hamnade på rätt ställe helt enkelt, berättar Adam.

Vad får du göra på din praktikplats?
– Jag har fått skapa 3D modeller till strategispelet Bannermen som planeras släppas till höst, samt en campaign level som är en del av spelet. Adam fortsätter förklara att det roligaste med praktikplatsen är att få göra saker så som 3D-modeller på riktigt istället för att bara göra skoluppgifter. Man får chansen att faktiskt visa vad man kan i verkligheten.

Är detta något du skulle vilja jobba med i framtiden?
– Absolut, redan planerat.

Nedan hittar ni länk till hans portfolio:
https://bronzegear.artstation.com/

Länk till spelet:

http://bannermen.net/