Amar kom in på Harvard

Amar Deric gick på Thoren Innovation School i Uddevalla 2011-2013. Nu pluggar han på Harvard University samtidigt som han utbildar sig till webbutvecklare på Mittuniversitetet.

Vi fick ett kärt återseende på skolan när vår tidigare elev Amar kom till TIS för att hälsa på sina gamla lärare på skolan bland annat Markus Klittvall på bilden ovan. Vi passade såklart på att höra hur det gått för honom sedan han tog studenten.

Han berättar att sedan hans tid på TIS har han både pluggat och jobbat samtidigt. Amar studerar nu till webbutvecklare på Mittuniversitetet samtidigt som han går på Harvard och gör det på distans.

Amar bestämde sig för att söka – och kom in!
Under sina studier på Mittuniversitetet så väcktes Amars nyfikenhet på upphovsrätt/copyright och han började leta på nätet efter vilka skolor han kunde söka på distans. Han konstaterade ganska snabbt att utbudet i Sverige var litet och började kika på skolor utomlands, det var där och då han hittade den perfekta kursen på Harvard. Amar testade att söka och fick till hans stora glädje en plats på skolan.

Under våren 2017 studerar han nu amerikansk upphovsrätt på Harvard University.
Amar har ett seminarie i veckan på cirka två timmar, utöver det har han även föreläsningar men det mesta är eget ansvar. Han har kontakt med sina klasskompisar via mail och Facebook och de jobbar i onlineverktygen Model och Adobe Connect för att kunna ha seminarier och föreläsningar online. Han trivs med att plugga på distans och vet hur han ska göra eftersom han samtidigt studerar på distans här i Sverige.
– Det är mycket eget ansvar, att man måste vara skärpt och jobba hårt, avslutar han.

Härligt Amar, lycka till på din resa mot drömjobbet!