Vi förbereder dig för framtidsjobben
Världen ser inte ut som den gjorde för 30 år sedan, inte ens som för 5 år sedan. Förändringen sker allt snabbare och med den kommer nya innovationer och möjligheter. Chansen är stor att du i framtiden kommer att ha ett yrke som ännu inte existerar.
Och det är därför som Thoren Innovation School finns. Vi ligger i framkant så att du blir bäst förberedd för framtidsjobben, vad de än kommer att vara. Hos oss får du verktygen för att skapa den bästa möjliga framtiden, både för dig själv och för omvärlden.
Genom nära samarbeten med näringsliv och forskning ser vi till att vara en del av utvecklingen. Du kan testa dig fram och utvecklas i kreativa lärmiljöer, så att du når din fulla potential och kan få mäng-der av nya idéer. Kanske kommer just en av dina idéer att bli nästa stora innovation som formar framtiden.
Det går inte att säga exakt hur världen kommer att se ut om 5 eller 30 år, men tillsammans kan vi se till att den förändras till det bättre. Läs mer i det här magasinet om hur du kan ta vara på alla möjlighe-ter och få den bästa möjliga starten på framtiden. Vilket framtidsjobb är ditt?
  • Välkommen till oss!

    Fredrik Castell
    Verksamhetschef
    Thoren Innovation School

Det här är Innovationsgymnasiet

På Thoren Innovation School har vi ett pedagogiskt upplägg som förbereder dig för framtiden. Du ska växa både som person och i grupp, därför är det viktigt med lärare som förstår vad du behöver. Med motivation och verklighetsnära undervisning inspirerar de dig att klara av det du vill göra. Som hjälp på traven får du en bärbar dator, minst 5 veckors praktik (APL) och gratis certifieringsprov.

 

Lär dig i verkligheten
Bli redo för ditt framtidsjobb

Innovation sker ute i verkligheten – och det är där vi vill vara. Därför får du på Thoren Innovation School lära dig i ett nära samarbete med mängder av nytänkande aktörer.

Du gör projekt tillsammans med företag, myndigheter, organisationer, universitet eller högskolor.

Du har uppdragsbaserad praktik. Istället för att bara vara på en arbetsplats får du ett alldeles eget uppdrag utifrån dina förmågor och intressen. Uppdraget utför du sedan under en tidsperiod med rådgivning från företaget.

• Du får ta del av inspirerade föreläsningar och inspiratörer inom innovation, teknik och personlig utveckling.

• Du som väljer IT Program – El- och energiprogrammet – har dessutom praktik i 15 veckor. Win!

Sveriges bästa lärare

På Thoren Innovation School strävar vi efter att ha de mest kompetenta lärarna. Vi är mycket ambitiösa då vi rekryterar och letar noga efter behöriga, engagerade och positiva lärare som vill utveckla eleverna.

Entreprenörskap
Omvandla dina idéer till ett företag

Som elev på Thoren Innovation School får du tillsammans med dina klasskompisar starta ett företag genom Ung Företagsamhet. Då kan du utveckla de idéer du har fått under olika projekt och testa dem i verkligheten. Hållbarhet, ny teknik och innovation är några av de fokusområden som du får arbeta extra mycket inom.

 

Cambridge Certificate

Världen blir allt mindre. Därför erbjuder vi dig att läsa till ett Cambridge Certificate (CAE) där du får ett internationellt erkänt bevis på dina kunskaper i engelska.

 

Globalisering
Åk på en Innovation Trip


Under ditt tredje år får du åka på en Innovation Trip*, en resa där du får internationella kontakter och kan inspireras av innovation i andra länder. Du får också möjligheten att utföra uppdrag eller ha projekt tillsammans med internationella företag. Kanske är det så du hittar ditt framtidsjobb?

* Vår målsättning är att alla elever ska få åka på en Innovation Trip, men din säkerhet går alltid först. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Resplaner kan därför behöva korrigeras med hänsyn till Covid-19.

Individuellt upplägg


När du påbörjar en kurs går du tillsammans med läraren igenom den. Varje kurs är uppdelad i moment och projekt med tydliga mål och kunskapskrav så att det ska vara lätt för dig att sätta upp egna mål utifrån din egen utvecklingsplan.

Din bästa möjliga gymnasietid
Få råd och stöttning

Vi ger dig den bästa möjliga skoltiden och förutsättningar för framtiden – vad det än betyder för just dig. Du får stöttning av en Advisor, som hjälper dig att nå dina kunskapsmål och växa som person. I skolan får du dessutom ta del av Life Hacks, där du bland annat lär dig om din egen och om samhällets utveckling.

 

Formativ bedömning

För att du som elev ska få de bästa förutsättningarna för att utveckla din kunskap så använder vi oss av formativ bedömning. Forskning har visat att det ökar elevernas lärande. I korthet går det ut på att din lärare gör en bedömning av dina kunskaper och formar därefter undervisningen så att den passar dig bäst.

 

Digital undervisning
Framtidens skola


Teknik har alltid varit en viktig del av Thoren Innovation School. Vi har en digital lärmiljö och du får dessutom lära dig de värdefulla programkunskaper som är viktiga för just din framtida bransch. På en del av våra skolor kan du också hitta spännande teknik som 3D-skrivare och VR-glasögon.

+ UNIKA SPECIALISERINGAR

Vi på Thoren Innovation School är stolta över att ha ett en modern och unik utbildning. Hos oss kan du till exempel läsa till spel- och apputvecklare eller Social Media Manager. Dagens arbetsmarknad ser inte ut som den gjorde för 20 år sedan – så varför skulle våra utbildningar göra det? Vi anpassar din utbildning efter vad du behöver kunna för att få framtidsjobben, helt enkelt.

Tematisering


Våra lektioner är längre pass där du får möjlighet att ingående förstå ämnet och arbeta färdigt. Under vissa perioder arbetar vi ämnesöverskridande i projektform och fördjupar oss i ett tema, ett tema kopplat till innovation. För att lösa ett problem eller en uppgift krävs det oftast att du samarbetar och tillämpar många olika ämneskunskaper.

 

”Jag har inga speciella talanger. Jag är bara passionerat nyfiken.”

– Albert Einstein

Bärbar dator

På vår skola arbetar vi med digital lärande, alltså med och nära IT. Vi arbetar både i en pc- och macmiljö. Du som elev får en bärbar dator som ditt arbetsredskap under gymnasietiden och dessutom finns det stationära datorer på skolan för mer avancerade projekt.

Cisco certifiering


Vi blir allt mer beroende av nätverk och routrar. information finns numera i molnet istället för i arkivskåp. Vi ger dig möjlighet till Cisco-certifiering vilket ökar din förståelse för vad företag idag behöver och du blir därmed mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Lär på riktigt

Elever som är vana att arbeta i projekt blir bättre förberedda för framtida arbeten i näringslivet. Vår arbetsform är därför ofta projektbaserad. Som elev arbetar du nära riktiga företag och universitet. Vi har även minst 10 veckors praktik (APL) på alla våra program.

Hos oss kan du läsa:

Science Program

Är du personen som kommer på nästa stora innovation? Kanske vill du forska kring genteknik, kemi och mikrobiologi och vara en del av nya medicinska genombrott?

Mer om Science Program

På Science Program får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig många möjligheter inför framtiden. Undervisningen ges i en miljö där det finns avancerade laboratorium med modern utrustning och engagerade lärare.

Till programmet

Innovation Program

Har du ett tekniskt intresse och vill uppfinna ny teknologi eller vill du jobba som arkitekt? Kanske är du en framtida ingenjör eller vill du arbeta med utveckling av appar?

Mer om Innovation Program

Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

Till programmet

IT Program

Ser du dig själv som en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare? Vill du ha en IT-utbildning som ger dig många jobbmöjligheter inför framtiden?

Mer om IT Program

På IT Program specialiserar du dig mot antingen nätverksteknik – och får en stabil plattform för en mängd datayrken – eller webbutveckling, om du hellre vill utveckla datasystem, webbplatser och appar.

Till programmet

Creative Media Program

Har du koll på de senaste trenderna på sociala medier? Är du kreativ och vill skapa digitalt? Vill du att det du producerar ska få stor spridning?

Mer om Creative Media Program

Har du koll på de senaste trenderna på sociala medier? Är du kreativ och vill skapa digitalt? Vill du att det du producerar ska få stor spridning? På Creative Media Program får du fokusera på det digitala skapandet och lära dig hur du kan fånga läsarens intresse. Du producerar content och tar fram strategier för att nå ut med dina budskap.

Till programmet