Boktips från Thoren Innovation School Göteborg

Ibland kan det vara svårt att hitta en bra bok att läsa. Som tur är vill våra elever på Thoren Innovation School Göteborg  gärna dela med sig av sina boktips. Vi träffade Daniel som går första året på Innovation Program och frågade vilken bok han vill rekommendera.

Berätta vad du gillar att göra på fritiden?
–  Jag heter Daniel Björlin och är 17 år gammal, jag läser Innovation Program på Thoren Innovation School Göteborg.  På fritiden gillar jag att hänga med vänner, spela något spel lite då och då och ha roligt. När jag börjar åk 2 kommer jag välja inriktningen Design och tror att det kommer bli jättekul. Jag har inte direkt några framtidsmål utan jag vill ta reda på vart vinden vänder mig.

Vilken bok vill du tipsa om?
– Mitt boktips är den engelska romanen ”The perks of beeing a wallflower” som är skriven av Stephen Chbosky.

Vad handlar boken om?
– Boken är skriven på ett kul och annorlunda sätt i brevform, ungefär som en dagbok vilket gör den intressant och lättläst. Huvudkaraktären Charlie delar med sig av allt i sitt liv och vad han funderar på. Det handlar om familj och vänner och situationer han hamnar i. Det händer massa saker hela tiden och boken är både sorglig och rolig. Den beskriver utanförskap och hur det kan vara svårt att ”passa in” i samhällets normer. Detta är en bok jag rekomenderar och passar bra för dig som inte läst så många eneglska böcker tidigare.

Vad är ditt favoritställe att läsa bok på?
– Utomlands! Och inom Sveriges gränser blir det väl sängen eller på bussen.

Har du några boktips till våra elever? Hör då gärna av dig till oss på vår Facebook sida. Fler boktips hittar här på vår sida, klicka på taggen nedan och låt dig bli inspirerad!