Boktips från Thoren Innovation School Lund

Ibland kan det vara svårt att hitta en bra bok att läsa. Som tur är vill våra elever på Thoren Innovation School Lund gärna dela med sig av sina boktips. Vi träffade Anton och Chanittha och frågade vilka böcker de vill rekommendera.
Anton Norberg, EE14

Berätta lite om dig själv.
-Jag ägnar mycket av min fritid till att plugga, men också till att styrketräna och att umgås med vänner.

Vad är ditt boktips och vad handlar den om?
– Ondskan av Jan Guillou. Den handlar om Erik Ponti en kille som ständigt blir slagen av sin sadistiske far. Han flyttas till internatskolan Stjärnberg där de har något som kallas kamratuppfostran. Alla yngre elever på skolan fick stå ut med ständiga kränkningar och våld från de äldre.

Vad är det bästa med boken?
– Det bästa var att den verkar så verklig och den var mycket spännande

Favoritställe att läsa boken på?
– I skolans bibliotek eftersom där är trevlig miljö, men även på bussen och hemma.

Chanittha Hellberg, TE13

Berätta lite om dig själv.
– På min fritid sitter jag oftast och pluggar, jag umgås med mina vänner och tränar lite styrketräning samt motionerar.

Vad är ditt boktips och vad handlar den om?
– Da vinci koden, en roman av Dan Brown. Vi får följa en professor i religionssymbolik Robert Langdon. Robert blir indragen i en mordutredning i Paris.

Vad är det bästa med boken?
– Du som gillar spänningsromaner kommer nog att verkligen gilla denna!

Favoritställe att läsa boken på?
– I skolans bibliotek eftersom det är lugnt där, men även hemma eller utomhus ifall det är fint väder ute!

Har du några boktips till våra elever? Hör då gärna av dig till oss på vår Facebook sida. Fler boktips hittar här på vår sida, klicka på taggen nedan och låt dig bli inspirerad!