Digitalt Öppet Hus Solna

Gå från Idé till verklighet
#GYMNASIEVAL2021

Sökwebben är öppen!
Ansök till skolan senast:

Ansök nu!

Kommande evenemang

Upptäck skolan genom att titta på våra livesändningar på vår Instagram @tissolna

Image Image

Science Program

NATURVETENSKAPS-
PROGRAMMET

Innovation Program
TEKNIKPROGRAMMET
Creative Media Program

SAMHÄLLSVETENSKAPS-
PROGRAMMET

Så förbereder vi dig för en förändrad värld!

• Vi tar oss an globala utmaningar

På Thoren Innovation School får du ta dig an framtidens utmaningar och göra skillnad på riktigt.

• Lösningar genom innovationsprocesser

Efter att du har lärt dig om ett eller flera av de globala målen är det dags att fundera på lösningar.

• Vi utför Innovationsprojekt

I det sista steget testar du dina idéer genom ett innovationsprojekt. Innovationsprojektet genomförs i samarbete med näringsliv, organisationer, universitet eller myndigheter.

Upptäck Innovationsgymnasiet

Våra lärare

Om programmen

Så säger våra elever

• SCIENCE PROGRAM

Du får en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig många möjligheter inför framtiden. Undervisningen ges i en miljö där det finns avancerade laboratorier med modern utrustning och engagerade lärare.

• INNOVATION PROGRAM

Har du ett tekniskt intresse och vill uppfinna ny teknologi? Kanske är du en framtida ingenjör? Eller vill du arbeta med utveckling av appar för smartphones och surfplattor? På Innovation Program lär du dig att forma och skapa framtidens teknologi.

• CREATIVE MEDIA PROGRAM

Det här är ett unikt program, där du får spetskompetens inom digitalt skapande samtidigt som du blir väl förberedd för vidare studier. På Creative Media Program kan du förändra genom att engagera omvärlden!

Vanliga frågor och svar

För att börja på ett högskoleförberedande program behövs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan. Om du inte har detta, så råder vi dig att prata med din nuvarande skolas studie- och yrkesvägledare för att se över dina alternativ. Du kan läsa mer om behörighet till gymnasiet här!
Vad roligt att du vill studera på Thoren Innovation School! När det gäller frågor om byte av skola eller lediga platser är det säkrast att kontakta skolans rektor. Kontaktuppgifter hittar du på din skolas ortssida.
Antagningspoängen skiljer sig från år till år och det går därför inte att säga hur höga de kommer att vara i framtiden. Det du kan göra är att se hur de har sett ut tidigare för att ha något att jämföra med. På din lokala gymnasieantagning hittar du tidigare antagningspoäng.
För att kunna börja på gymnasiet behöver du vara under 20 år. Du kan inte heller ha gått en gymnasieutbildning tidigare.
Kontaktuppgifter till skolans kommunikatör hittar du här på sidan!
Vi har följande program: Innovation Program (Teknikprogrammet), Creative Media Program (Samhällsvetenskapsprogrammet), IT Program (El- och energiprogrammet) och Science Program (Naturvetenskapsprogrammet). På din skolas ortssida kan du se vilka utbildningar som finns där. På ortssidan finns även mer information om varje program samt kontaktuppgifter till skolan.
Skolan startar efter sommaren. Datum och mer information om skolstarten får du veta i ditt antagningsbesked.
Det är den lokala gymnasieantagningen som har hand om alla ansökningar till gymnasiet. Kontakta din lokala gymnasieantagning för hjälp med att ändra ditt skolval.
Du kan satsa på din idrott på gymnasiet genom vår idrottsförening, Thoren Sports Academy. Då får du utöva din sport under det individuella valet och kan få extra stöd i skolan om du missar något på grund av sporten. Kontakta skolans rektor för att få veta om det är möjligt för dig att utöva just din sport genom Thoren Sports Academy.
Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.
Det sker en skillnad i svårighetsgrad när du går från högstadiet till gymnasiet. Skolan arbetar med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för dig att sätta upp mål efter dina personliga mål och förutsättningar.

Vill du börja hos oss?
Eller har du frågor om gymnasievalet?

Kontakta vår kommunikatör:
Filippa Karlenstål, 073-423 95 79,
filippa.karlenstal@innovationsgymnasiet.se

Följ oss på våra Sociala Medier

Skicka intresseanmälan

Är du intresserad av digitalt öppet hus eller har du några frågor om skolan? Skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information!

Solna

Är du intresserad av ett särskilt program? (valfritt)

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost