Digitalt verktyg ska främja barns utveckling

Eleverna på Thoren Innovation School Malmö Juliet Tan Persson, Liw Dalitz och Sandra Zandelin har tagit fram ett digitalt koncept som ska underlätta barns studieteknik och motivation. Snart blir UF-företaget Ludimi ett riktigt Aktiebolag och börjar erbjuda prenumerationslösningar för föräldrar.

Efter över ett års arbete och planering kan en prototyp presenteras inom några veckor. Företaget Ludimi använder ett koncept som kallas Gamify, vilket innebär att de låter spel främja barns utveckling. Föräldrarna skriver in uppgifter som barnen utför och väljer belöningar efter avklarade mål. Verktyget är interaktivt konstruerat och varje föräldrar kan anpassa det till sina barns intressen och behov.
– Vi arbetar med hållbara och nyttiga belöningar som motiverar barnen. Till exempel används inte pengar som belöning, förklarar vd Juliet Tan Persson.
Tjänsten har även inbyggda system för planering, struktur och studieteknik, så att barnen lär sig dessa verktyg från en ung ålder. Företaget vill att barn ska få vara barn, och har därför utvecklat en digital lösning som motiverar barnen utan att sätta onödig press på dem.

”Många är rädda för digitalisering.
Vi ser fördelarna och utnyttjar den för att utveckla samhället.”

Eleverna som kläckte idén har varit runt på olika mässor och visat sina koncept. Reaktionerna har varit väldigt positiva och många ser fram emot att följa nästa steg. Snart ska UF-företaget avvecklas och omvandlas till ett riktigt aktiebolag. Detta trots att Juliet, Liw och Sandra fortfarande bara går på gymnasiet.
– Många är rädda för digitalisering. Vi ser fördelarna och utnyttjar den för att utveckla samhället. Det känns jätteroligt att få ta fram det här. Också häftigt att så många mammor kommit fram och berömt vårt koncept, säger Juliet, som jobbar hårt med att vidareutveckla Ludimi.

Hon tycker att Innovationsgymnasiet Malmö gett dem verktyg och stöttning under hela resans gång.
– TIS har hjälpt oss nätverka och sprida vårt koncept så att vi har fått många kontakter. När vi började kunde vi inte allt vi kan nu. Det har varit en process och lärarna har alltid funnits som bollplank. Det känns otroligt kul att vi skapat ett riktigt företag från grunden, säger Juliet.

Om Innovationsgymnasiet
På Innovationsgymnasiet blir du redo för framtidsjobben. Lärarna har full koll på framtidens trender och yrken och vässar elevernas kompetens för den ständigt förändrade arbetsmarknaden. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen.

Juliet Tan Persson på innovationsgymnasiet Malmö är redan en Tech-entreprenör.