DreamHack Winter 2018

DreamHack är världens största digitala festival där över 300 000 människor samlas för att spela dataspel och lana. E-sport är en snabbt växande idrott som utvecklas dagligen. E-sport är en stor hobby för många men det är också framtiden inom teknik och utveckling och där man kommer att finna många utav ”framtidens jobb”.

E-sport är ett individuellt val som finns på de flesta Thoren innovation schools som man nu satsar väldigt mycket på för att visa att man ligger i framkant när det kommer till utvecklingen och nytänkande innovationer inom just E-sporten.

Självklart tog E-sports coach Björn och Glenn från TIS Helsingborg tillfället i akt och besökte DreamHack för att nätverka och bilda näringslivskontakter för att på bästa sätt kunna vara med och skapa och utveckla E-sporten inom skolvärlden. Dom fick också chansen att komma backstage och se hur allt arrangerades samt träffa betydelsefulla människor inom mediaproduktion samt skolutveckling inom E-sports världen.

Nu kommer skolorna att jobba mycket för att möta framtiden vilket innebär att göra E-sporten till vilken inriktning/program som helst och skapa ”E-sportare” samt ge dom precis samma förutsättningar som andra program ger andra elever. E-sport handlar om så mycket mer än bara dataspel, det handlar om kost, hälsa, ergonomi, taktik och extremt mycket planering och det vill vi nu upplysa om.

Därför var Björn och Glenns trip till DreamHack så viktig för Thoren Innovation Schools framtida utveckling inom E-sporten och dom har redan skapat stora kontakter som kommer vara av betydelse för kommande samarbeten och ett stort steg framåt för TIS E-sport.