Elev från Thoren Innovation School med fint initiativ

En hemsida som ska hjälpa i Coronatider. Thoren Innovation School-eleven Jonathan Näslund kommer med ett fint initiativ.

Jonathan Näslund går andra året på teknikprogrammet på TIS Göteborg. Nu har han, hans syster och hennes pojkvän ställt upp i en tävling anordnad av fixakrisen.se. Det handlar om att hitta en lösning till ett samhällsproblem.

Jonathan och hans kollegors lösning är en hemsida – Tillsammanspåavstånd.se – som ska vill förebygga stress och psykisk ohälsa i Sverige i samband med coronapandemin. Därför kommer hemsidan att erbjuda tips och råd gällande kost, hälsa och träning.
– Vi kommer länka fakta, klipp och artiklar för att du själv ska kunna hitta exakt det du letar efter. Allt samlat på ett och samma ställe. Målet är att hålla i gång olika åldersgruppers mående, berättar Jonathan.

Nu ska de pitcha sin idé för en jury där de bland annat ska visa upp den här filmen som de skapade på två dagar.
– Kommer vi etta eller tvåa i tävlingen kommer vi att gå vidare med vår idé och skapa hemsidan, berättar Jonathan.

Se filmen nedan: