Elev med stort intresse för webbutveckling

Ida Olsson går sista året på IT Program på Thoren Innovation School Lund med webbutveckling som inriktning. Hon har under fyra veckor praktiserat hos Datorer & Service i Malmö vilket är ett företag som lagar datorer och skrivare. Ida har under denna period gjort bra ifrån sig vilket också lett till att chansen för fortsatt jobb efter studenten ökat.

Ida Olsson avslutade nyligen sin APL hos Datorer & Service i Malmö. Att välja praktikplats kan för många vara svårt, men för Ida var det aldrig några konstigheter. – Jag gillar arbestsmiljön och människorna här, det är trevlig stämning och man känner sig välkommen.

Redan under andra året på IT Program praktiserade Ida hos Datorer & Service i fyra veckor. Beställningarna som företaget får in varierar i svårighetsgrad vilket är något Ida bara tycker är positivt. På frågan vad Ida anser vara bäst med praktikplatsen svarar hon; – Att vissa saker är mer utmanande än andra.

Till skillnad från fjolårets praktikveckor har Ida fått lära sig mer om hur man felsöker hårddiskar samt hur man skruvar isär datorer. En lärdom hon känner är nyttig för framtiden. – Det som har varit mest lärorikt under den här praktiken är att jag kan felsöka mina egna datorer och lösa problem som jag får där hemma utan att behöva lämna in dem. Jag kan fixa det själv nu, berättar Ida.

Möjligheten att få praktisera under gymnasietiden ser Ida som väldigt positivt då man får en inblick i hur arbetslivet fungerar samtidigt som man också studerar. – Det är toppen att få komma ut i arbetslivet men det är också ganska skönt att gå i skolan, skrattar Ida, men tillägger att det är väldigt bra att man får en inblick i hur båda sakerna fungerar.

Ida tar studenten till sommaren men har redan nu fått höra att möjligheten till fortsatt jobb finns. Oavsett hur det blir har hon siktet inställt på vad hon vill jobba med i framtiden. – Jag vill jobba med att utveckla hemsidor, säger Ida.