Elever anordnade halloweenfest på Innovationsgymnasiet Göteborg

Under fredagen innan höstlovet anordnade elever från Thoren Innovation School Göteborg en halloweenfest på skolan för första gången. Elever fick alltså vara på skolan till sent in på natten för att fira halloween, umgås och spela datorspel. Vi har pratat med Hannah Orrhult som var en av eleverna som tog initiativet till denna roliga kväll.

Vi dekorerade hela våningen, fixade godis och snacks och tog med oss spelkonsoler, säger Hannah. Hon fortsätter att berätta att de under hela kvällen hade en DJ som spelade och att de även hade tävlingar där eleverna som var där kunde vinna Dreamhackbiljetter.

Hur kom ni upp med idéen?
– Vi hade sett att andra skolor ofta hade egna temafester så vi började spåna på idéen under elevrådsmöten. Sedan tyckte rektorn att det var en bra idé så vi fick massa hjälp därifrån.

Hur såg kvällen ut?
– Vi hade festen på våning tre högst upp i skolans lokaler. Folk fick roa sig själva en stund först och sen började vi med en Wii-turnering där vinnarna fick varsin Dreamhackbiljett. Vi bjöd på massa snacks och läsk och sen hade vi även en kostymtävling där vinnaren Elias också vann en biljett till Dreamhack. Vi hade också andra- och tredjepriser till deltagarna. Under kvällen fick folk komma och gå som de ville. Kvällen var väldigt uppskattad av alla de som kom.

Är det något ni kommer göra igen?
– Absolut! Nästa år planerar vi att gå ihop med flera skolor eftersom att vi inte är så många på TIS då vi är en mindre skola. Så ja, vi kommer göra om det men vi satsar på större nästa år!