Eleverna har e-sport under skoltid: ”Man blir en bättre spelare”

Vill du kunna spela under skoltid och få rätt verktyg för att gå hela vägen? Lyssna på vad eleverna på Thoren Innovation School Lund har att säga om kursen e-sport, och se om den är något för dig.

På Thoren Innovation School går det att välja till e-sport som individuellt val. Kursen ingår i idrott- och hälsa och eleverna får möjlighet att ta sitt spelande till nästa nivå. Samtidigt har de teorilektioner där de bland annat får kunskaper i ergonomi, hälsa och sömn.

I en ny video berättar eleverna på Thoren Innovation School Lund varför de är nöjda med upplägget.

– Man blir en bättre spelare och får samtidigt lära sig om ledarskap, kommunikation och hur kost och sömn kan optimeras för att prestera bättre, säger de i videon.

De tycker att alla oavsett tidigare erfarenhet kan välja till e-sport.

– Jag hade inte spelat innan jag valde den här kursen. Jag har lärt mig jättemycket och de som har spelat längre hjälper en att komma igång, berättar Wipada som går andra året på IT program.

Om Innovationsgymnasiet
På Innovationsgymnasiet blir du redo för framtidsjobben. Lärarna har full koll på framtidens trender och yrken och vässar elevernas kompetens för den ständigt förändrade arbetsmarknaden. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Innovationsgymnasiet här.