Eleverna startar bokklubb för att stärka gemenskapen

Under distansundervisningen gäller det att göra det bästa av situationen. Eleverna på Thoren Innovations School Stockholm har startat en egen bokklubb med syfte att stärka gemenskapen i skolan och främja en hobby som på alla sätt stimulerar och förbättrar studieförmågan.

Thoren Innovation School bokklubb har bokträffar en gång i månaden. Det blir ett tillfälle att diskutera den valda litteraturen men också att träffa sina kompisar – med social distans – för att hjälpa varandra genom den här speciella tiden. Den 26 maj har eleverna nästa bokträff där de kommer diskutera den preapokalyptiska Sci-Fi-romanen Slutet av Mats Sandberg.

Forskning visar att det finns en mängd fördelar med läsning. Bland annat minskar läsning stress och ångest. Att läsa förbättrar även sömnen och utvecklar det kritiska tänkandet, allmän kunskap och emotionell intelligens.

Om Innovationsgymnasiet
På Innovationsgymnasiet blir du redo för framtidsjobben. Lärarna har full koll på framtidens trender och yrken och vässar elevernas kompetens för den ständigt förändrade arbetsmarknaden.

Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Innovationsgymnasiet här.