Elevrådet börjar ta form på Thoren Innovation School Lund

Pernilla Eriksson läser andra året på vårt Science Program och är ordförande för elevrådet på Thoren Innovation School Lund. Vi träffade henne för att låta henne berätta om hur elevrådet blev till och hennes förväntningar

Hur blev du ordförande?

– Jag ville ta tag i det så vi kunde bygga upp ett starkt team. Just nu är vi cirka 15 engagerade elever som går in för det. Jag har jag varit på ett par utbildningar, bland annat på elevrådsdag på Sveakongress i Trollhättan, vilket var mycket roligt och givande och jag är glad för att skolan gav mig denna möjlighet att åka iväg.

Vad har elevrådet gjort än så länge?

– Jag har bara varit ordförande sedan november förra året, men tycker ändå att vi hunnit med en hel del redan. Först och främst har vi införskaffat en låda där man kan lägga ner lappar anonymt med förslag på förbättringar. Varför vi valde att hålla det anonymt är ett aktivt val eftersom jag tror att elever på skolan vågar yttra sina åsikter och förbättringar lättare då. För att alla ska känna igen vilka vi är har även fixat en logga till vårt råd och en anslagstavla som alla kan ta del utav för att alla ska kunna känna sig delaktiga.

– Vi har även börjat med källsortering. Så vi har placerat ut olika soptunnor på skolan där man exempelvis slänger plast i en och papper i en annan, så vi visar på att vi värnar om vår miljö.

Var står elevrådet nu om man jämför med innan?

– Jag skulle säga att elevrådet har en helt annan roll på skolan nu. Vi har till exempel självav blivit mer strukturerade. Vi har börjat ha en dagordning, protokoll och föra anteckningar på varje möte. Vi har redan planer på att arrangera en idrottsdag till våren och börja med diplomeringar internt i elevrådet. Så nu skulle jag säga att vi är i full gång!