Emil’s framtidsdrömmar blir nu verklighet med hjälp av APL på Ordopedlaboratorie i Thailand

Emil Lindbom som går Innovation Program på Thoren Innovation School i Uddevalla har fått förfrågan av skådespelaren och Cancerfondens ambassadör Kjell Wilhelmsen om han skulle vilja göra sin APL/praktik i Thailand. Emil tackade ja och nu kommer han följa Dr. Teddy Fagerström på Ortopedlaboratioriet SOL i Bangkok.

Emil var bara 6 år gammal när han fick beskedet skelettcancer. Sen den dagen skulle livet aldrig bli detsamma. Emil lever idag med benprotes och vill hjälpa andra så som han blivit hjälpt.

Här kan du läsa tidigare reportage samt se en video av Emil’s historia: https://innovationsgymnasiet.se/emil-pa-tis-uddevalla-besegrade-cancern-nu-vill-han-hjalpa-andra-till-ett-battre-liv/

 

Fantastisk APL-förfrågan

Kjell Wilhelmsen, skådespelare och ambassadör för Cancerfonden såg reportaget om Emil i länken ovan och kontaktade hans familj med en förfrågan. Kjell berättade att han kände en läkare i Thailand som jobbar inom området Emil vill jobba med i framtiden. Han fick då frågan om han skulle vilja göra sin praktik i Thailand på ett Ortopedlaboratorie, närmare bestämt på SOL (Scandinavian Ortopaedic Laboratory), en av de främsta klinikerna i Asien inom området, tillsammans med Dr. Teddy Fagerström.

APL på Teknikprogrammet – En fantastisk möjlighet

Emil tackade självklart ja, vilket innebär otroliga möjligheter för honom. Han vet inte så mycket i nuläget mer än att han kommer få gå bredvid Dr. Teddy Fagerström som är manager på ortopedlaboratoriet. Han tror att han kommer få tillbringa mycket tid i verkstaden men även vara med och få träffa patienter.


Kjell Wilhelmsen, skådespelare och ambassadör på Cancerfonden. Foto: Cancerfonden.se

Manager Dr. Teddy Fagerström t.v. tillsammans med ägaren av SOL Thailand, Bengt Söderberg. Foto: Mark Knowles

Drömmen blir verklighet

Emil fick sin cancerdiagnos redan som sexåring och blev friskförklarad som sjuåring. Detta är såklart något som påverkat honom genom hela livet. Att få rätt hjälp och rätt protes är något som han tycker är en självklarhet för alla och vill därför hjälpa andra så som han blivit hjälpt genom att utbilda sig till Ortopedingenjör i framtiden.

Aldrig flugit ensam

Om cirka nio veckor åker Emil till Thailand för sin APL-period, en unik möjlighet då han går Teknikprogrammet hos oss på TIS och har möjlighet till praktik även fast han läser ett högskoleförberedande program. Emil har bara varit utomlands en gång tidigare, tillsammans med sin pappa för att spela golf i Skottland. Nu ska han flyga helt själv till Thailand. Han ser det som en rolig utmaning men är ändå nervös för flygresan. ”Jag är jätteglad och spänd inför min praktik. Det ska bli kul att får se hur det går till på riktigt, jag är lite rädd att flyga ensam, men det kommer gå bra!” – säger Emil.

Följ resan på sociala medier

Emil kommer att resa om cirka nio veckor och kommer då rapportera från sin praktik så vill ni följa Emil’s APL i Thailand så kan ni se allt på FB: Thoren Innovation School Uddevalla och instagram @tisuddevalla.

Källor:
Ortopedlaboratoriet i Thailand.
Länk till:
https://www.solthailand.com/

Kjell Wilhelmsen, Cancerfonden ambassadör:
Länk:
https://www.cancerfonden.se/nyheter/kjell-wilhelmsen-ny-ambassador-for-cancerfonden

Mer info om kliniken i The Phuket News:
Länk: https://www.thephuketnews.com/changing-lives-step-by-step-60726.php#SMprmp6dRYu2ohMU.97