En månad av distansundervisning på Thoren Innovation School Lund

Den 17 mars kom beslutet. Alla gymnasieskolor rekommenderas då av regeringen att gå över till distansundervisning på grund av Coronaviruset. En förändring som inte är helt enkel att genomföra över en natt. Men för Thoren Innovation School i Lund har det ändå gått bra, säger skolans lärare och elever. Här berättar gymnasieeleverna och lärarna om hur det har gått efter en månad med distansundervisning.

Jesper Ericson, lärare i dator- och medieämnen.

– Jag tycker att distansundervisningen fungerar bra och många elever får mycket gjort. Men jag saknar att röra mig och använda kroppskommunikation. Jag saknar också elevernas skämt, skratt och de utvecklande sidodiskussioner som uppstår spontant i klassrummet.

Julia Ekström, elev i klass EE17.

– Distansundervisningen går hyfsat bra, det är lättare att koncentrera sig och göra sina uppgifter. Det är klart att man saknar det sociala man har i skolan. Själva undervisningen går bra, men det är många moment som blir svårt för oss att göra såsom våra praktiska moment, prov och grupparbete. Jag hoppas innerligt att allt kommer lugna sig tills studenten och att vi får komma tillbaka till skolan. Det har varit en kul upplevelse med distansundervisning men nu kan vi gärna komma tillbaka till skolan.

Mark Deleon, elev i klass EE17.

– Det bästa med detta är att man kan få lite tid för sig själv och verkligen fokusera på sin uppgift. Jag saknar mest sällskapet från klasskompisarna och lärarna.

Atsatawut Praparassamee, elev i klass TE18B.

– Jag tycker att distansundervisningen fungerat utmärkt hittills eftersom man får ta det lugnt hemma och vakna lite senare än vad man brukade göra vilket fungerar bättre för mig som person. Jag slipper att vakna tidigt och bli trött i skolan. Ibland saknar jag att vara i skolan där jag kan hänga med mina vänner och träffa lärarna. För mig så tycker jag att det bli lättare för lärarna att hjälpa elever när man kommer i kontakt med varandra. Men hursomhelst så tycker jag att distansundervisningen har fungerat perfekt och jag hoppas att det inte dröjer länge till innan vi får gå tillbaka till skolan.

Wipada Chaihong, elev i klass EE18.

– Jag tycker att distansundervisning är rätt tråkigt. Jag trodde att det skulle bli roligt i början men man tröttnar rätt snabbt och det är långtråkigt. Jag saknar skolan till 100 procent med att träffa lärarna och kompisarna. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det men jag saknar skollunchen för hemma så har man ingen ork att fixa något att käka. Om jag skulle säga något positivt med distansundervisning är det att man kan ligga i sängen och vara med på lektionen men det kan även bli tråkigt, man kommer inte upp och kan fixa sig och så vidare.