En rolig pröva-på-dag på Thoren Innovation School Göteborg

Thoren Innovation School bjöd in nior till en pröva-på-dag för att de skulle få testa på hur roligt det kan vara med teknik. Niorna fick göra egna nyckelringar utskrivna med en 3D-skrivare och bygga shoemeranger.

Pröva-på-dagen gav nior en stor möjlighet att få testa på teknikens värld. Lärare Joachim Svärd berättar att de på Thoren Innovation School ville visa på bredden inom teknikområdet.

– En teknikutbildning kan vara helt annorlunda än vad eleverna tänkt sig och därför är det bra att de får se bredden av möjligheter som finns. De elever som går hos oss får till exempel hjälp av skolan att rikta in sig på vad de är intresserade av, berättar Joachim.

En lyckad dag för niorna

De två roligaste sakerna under dagen var att få göra en 3D-utskriven nyckelring med sin profil som motiv och att få kasta shoemeranger, vilket är en bumerang skapad av avritade skosulor som monteras ihop.

– Det är alltid kul när du får göra något personligt och därför tror jag att nyckelringen var så populär. Gällande shoemerangen är det mycket fysik bakom och det passade vi på att lära ut lite om samtidigt som de kastade. Det var en riktigt bra dag skulle jag säga, avslutar Joachim.