Filip som gått GMU besöker Thoren Innovation School Lund

Filip Danielsson, tidigare elev på Thoren Innovation School Lund besökte idag skolan. Han läste Innovation Program och tog studenten i juni 2014, idag har han gått klart GMU och har en anställning i försvaret.

Vad fick dig att göra GMU?
– Det var något jag ville göra länge för att pusha mina gränser och för att se vad jag klarar och inte klarar av.

Hur gick uttagning till?
– Man blir solad bland en massa andra folk. Du söker in med dina fysiska och psykiska prov samt lämplighetsintyg som genomförs av en psykolog. Därefter blir du ställd mot andra.

Är du nöjd med utbildningen?
– Ja det är jag för nu är du klar och är anställd som stridssjukvårdare på Södra Skånskaregementet P7 och det är verkligen superkul!

Hur har du utvecklat som individ?
– Jag har mognat! Jag har lärt mig hantera grupper och jobba och samarbeta med folk man inte tycker om. Ta order från folk du inte tycker om. Det är en stor mognadsprocess att gå GMU.

Om du inte genomfört GMU, vad hade du då gjort?
– Jag hade jobbat kvar som kyltekniker som jag fick efter jag slutade på TIS.