Flytt möjliggör nya samarbeten med innovativa företag

Nu är det officiellt att Thoren Innovation School Stockholm flyttar till Kista. Till hösten välkomnar de elever till lokalerna på Isjfjordsgatan, som står mitt i Stockholms centrum för innovation.

Kista är sedan länge ett centrum för globala teknikföretag och prestigefyllda institutioner inom alla grenar av forskning.

Det globala IT-företaget Cisco har sitt svenska kontor i Kista. Skolan samarbetar redan med Ciscos Network Academy, som delar ut certifieringar till elever på IT- eller Innovation Program. Med flytten förstärks samarbetet ytterligare.

Kista är även hemmet till en gren av KTH, det svenska institutet för vetenskaplig forskning och ett Science City. Allt detta kommer bidra till givande studiebesök och samhällsprojekt i framtiden.

Dessutom finns jättarna Ericsson och Adobe i Kista. Eleverna på Creative Program använder Adobes utrustning för redigering av foto och film, och även här skapas spännande möjligheter för utvecklande samarbeten.

– Det är otroligt roligt att vi förbättrar studiemiljön, och att inspirerande företag i närområdet kommer kunna bidra enormt till elevernas utveckling, säger kommunikatör Edin Jusovic.

Om Innovationsgymnasiet
På Innovationsgymnasiet blir du redo för framtidsjobben. Lärarna har full koll på framtidens trender och yrken och vässar elevernas kompetens för den ständigt förändrade arbetsmarknaden. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen.  Välj Innovationsgymnasiet här.