Fyra framtidsjobb att hålla ögonen på

 Många gamla yrken försvinner när alltmer blir digitalt. Samtidigt blir andra allt vanligare – här är fyra framtidsjobb som du ska satsa på om du vill bli efterfrågad på arbetsmarknaden!

Image

AI-specialist

Frågan är inte om AI tar över; utan när. Och när det sker kommer AI-specialister som är skickliga på analys, programmering och design att efterfrågas. Program som kan passa dig som vill bli AI-specialist: Innovation Program (teknikprogrammet) 

Läs mer om Innovation Program
Image

Programmerare

Under 2020 har vi fått ett smakprov på hur det skulle vara att leva helt uppkopplade genom till exempel digitala möten, digital utbildning och digitala konserter. I framtiden lär vi inte minska vårt teknikanvändande och skickliga programmerare kommer därför fortsatt vara efterfrågade. Program för dig som vill bli programmerare: IT Program (El- och energiprogrammet)

Läs mer om IT Program
Image

 Miljöforskare

De flesta är överens om att miljön är en av de viktigaste framtidsfrågorna. Forskning om vilka konsekvenser dagens samhälle har på miljöförändringen är därför viktig, och som miljöforskare kan du vara med och bygga en grönare framtid. Program för dig som vill bli miljöforskare: Science Program (Naturvetenskapsprogrammet)

Läs mer om Science Program
Image

Digital Producer

Tidigare har det varit vanligt att ha ett fokusområde inom kommunikation och reklam. Men i vår digitala värld efterfrågas kompetens inom alla områden – samtidigt. Som Digital Producer skapar du olika slags media till digitala kanaler. Program som kan passa dig som vill bli Digital Producer: Creative Media Program (Samhällsvetenskapsprogrammet)

Läs mer om Creative Media Program

Hitta rätt program för dig!

Det går inte att säga helt säkert vilka yrken som kommer att finnas kvar om 20 år. När du ska välja utbildning är det därför fortfarande viktigast att du väljer det du är intresserad av. Tycker du att det är svårt att välja program? Fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig!

    Vilken skola är du intresserad av?:

    Är du intresserad av ett särskilt program? (valfritt)

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost

    Telefon (obligatoriskt)