Givande föreläsning med Niclas Christoffer på Thoren Innovation School Lund

Stand up-komikern, författaren och föreläsaren Niclas Christoffer föreläste för TIS Lunds elever. Besöket uppskattades av eleverna.

– Jag tyckte det var bra, det kändes inte som det var kopplat till skolans värdegrundsarbete. Föreläsaren var bra för vår skola, han var rolig och skämtsamt. Jag tyckte det var lättsamt och inte för allvarligt vilket gjorde det lättare att ta in, konstaterade Elsa, som läser på TE 15.

Niclas Christoffer upptäcktes som en stor talang inom stand up-världen 2006 och har en bred repertoar på sin meritlista, där inte minst hans författarskap med utgivningen av böckerna; ”Som Zlatan fast bättre”, ”Som James Dean fast snyggare” samt ”Airtight” som bland annat berör känsliga ämnen som ätstörningar, tränings- och sexmissbruk.

Besöket på Thoren Innovation School var ett led i skolans likabehandlingsarbete där 42-åringen bidrog med sin erfarenhet.
– Fick med allt om hur killar och tjejer ser på problematiken med ätstörningar och föreläsningen var bra som helhet, konstaterade David Rogdahl, TE16a och fick medhåll av klasskompisen Hampus Åkesson.
– Jag tyckte att Niclas var jättebra, han höll en ungdomlig nivå som passar oss elever. Han ”matade” inte bara information, utan pratade med oss. Hans språkbruk var lättillgängligt och han var rolig och kändes som om att det inte vara att lyssna på en vägg.