Hampus Oinonen gick Innovationsprogrammet (Teknik) på TIS Uddevalla – Nu IT-säkerhet på Blekinge Tekniska Högskola

Hampus Oinonen gick Innovationsprogrammet (Teknik) på TIS Uddevalla 2013-2016 och studerar nu IT-säkerhet på Blekinge Tekniska Högskola för att han ska ha stora chanser att få jobba det han brinner för – IT!

Hampus berättar:
”Jag började på TIS eftersom jag var väldigt teknikintresserad och det gjorde att jag hade två val och TIS var ett av dem. Men efter att jag var med på elev för en dag på Thoren Innovation School så märkte jag att gemenskapen på den skolan verkade mycket bättre och alla stod varandra mycket närmre än den andra skolan. Det var den största anledningen till att jag valde TIS. En annan anledning till att jag valde TIS var på grund av att jag märkte hur engagerade lärarna var i deras arbete på skolan, och jag kände att det var något som skulle påverka mig positivt.”

Efter studenten VT-16 från Innovationprogram så flyttade han till Karlskrona där han nu studerar. Hampus läser utbildningen IT-Säkerhet på Blekinge Tekniska Högskola (BTH). Just denna utbildning kan man enbart läsa på BTH i Karlskrona.

Varför valde du BTH och IT-säkerhet?
”Jag valde just den utbildningen för att möjligheterna att få jobb är stora efter min examen eftersom att detta området är väldigt brett och det finns just nu mycket behov av folk inom detta område. Det som jag tycker är mest intressant är programmeringen, det är på grund av att jag vill bli bra på programmering och är man bra på det så blir det lättare att få jobb sen, eftersom att programmeringen är en stor del av arbetet jag kommer göra efter examen.” Vad är dina planer efter högskolan? ”När jag tagit examen från högskolan så vill jag helst flytta till Göteborg och jag skulle vilja jobba för ett stort företag. Men det är ju väldigt tidigt än så länge så det kan ju förändras. Men jag vill till någon storstad i alla fall, om det blir Stockholm eller Göteborg det vet jag inte. Men det är en storstad jag vill leva i.”

Vad tar du med dig från dina tre år på Thoren Innovation School Uddevalla?
”Jag tycker att TIS var en väldigt bra förberedelse inför högskolan med tanke på att vi fick känna på det här med eget ansvar under hela gymnasiegången och det underlättade mycket i början när vi hade de första tentorna. Det jag tar med mig från TIS är alla de olika upplevelserna jag har fått möjligheten att vara med om, T.ex Marknadsföringsgruppen och det vi gjorde där, InnovationLAN som jag var med och anordnade, Nya Uddevalla som hela skolan hade som projekt och flera andra projekt och roliga minnen som har ägt rum på denna skola.”