GÖTEBORG

Skicka en intresseanmälan till skolan

Är du intresserad av digitalt öppet hus eller har du några frågor om skolan? Skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information!

  Göteborg

  Är du intresserad av ett särskilt program? (valfritt)

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost

  Telefon (obligatoriskt)


  Kommande evenemang

  okt 21

  Öppet hus 21/10

  21 oktober kl 17:00 - 18:00
  nov 13

  Öppet hus 13/11

  13 november kl 11:00 - 13:00
  dec 15

  Öppet hus 15/12

  15 december kl 17:00 - 19:00
  jan 19

  Öppet hus 19/1

  19 januari, 2022 kl 17:00 - 19:00
  jan 27

  Öppet hus 27/1

  27 januari, 2022 kl 17:00 - 19:00

  Hos oss kan du läsa

  Innovation Program

  Teknikprogrammet

  Mer om Innovation Program

  Har du ett tekniskt intresse och vill uppfinna ny teknologi eller vill du jobba som arkitekt? Kanske är du en framtida ingenjör eller vill du arbeta med utveckling av appar? Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

  Till programmet

  IT Program

  El- och energiprogrammet

  Mer om IT Program

  Ser du dig själv som en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare? Vill du ha en IT-utbildning som ger dig många jobbmöjligheter inför framtiden? På IT Program specialiserar du dig mot antingen nätverksteknik – och får en stabil plattform för en mängd datayrken – eller webbutveckling, om du hellre vill utveckla datasystem, webbplatser och appar.

  Till programmet

  Creative Media Program

  Samhällsvetenskapsprogrammet

  Mer om Creative Media Program

  Har du koll på de senaste trenderna på sociala medier? Är du kreativ och vill skapa digitalt? Vill du att det du producerar ska få stor spridning? På Creative Media Program får du fokusera på det digitala skapandet och lära dig hur du kan fånga läsarens intresse. Du producerar content och tar fram strategier för att nå ut med dina budskap.

  Till programmet  "Jag känner att teknik är en bra linje att gå för det öppnar upp för många möjligheter och mycket arbeten!"

  Herman Serén
  Innovation Program  "Man blir väl förberedd för att kunna komma ut och jobba direkt efter gymnasiet, men även om man vill fortsätta att studera."

  Abdirrahman Mohmad
  IT Program  "Jag älskar entreprenörskap, att komma på ny grejer. Jag kände att skolan verkligen uppmuntrar sina elever till att utnyttja dessa intressen, så därför valde jag TIS."

  Hassan Nahili
  IT Program

  Diplomerad innovatör

  På Thoren Innovation School kommer du att kunna bli Diplomerad innovatör efter att du uppnått specifika mål under din utbildning. Att vara Diplomerad innovatör ger dig en sorts kvalitetsstämpel till arbetslivet.

  Cisco Networking Academy

  Ger dig möjlighet att skaffa dig ett internationellt gångbart kompetensbevis. Du blir därför väl förberedd för ett yrke inom ämnet.

  Ung Företagsamhet

  Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

  Kontakt och adressuppgifter

  KONTAKTA SKOLAN: Åvägen 17 A, 412 51 Göteborg, goteborg@innovationsgymnasiet.se

  VID FRÅGOR OM GYMNASIEVALET: 010-33 10 500, info@innovationsgymnasiet.se

  KOMMUNIKATÖR: Anton Stubé,
  070-382 28 14, anton.stube@innovationsgymnasiet.se

  FRÅNVAROANMÄLAN: Via Progress

  KLICKA HÄR FÖR SAMTLIGA KONTAKTUPPGIFTER

  Följ oss i sociala medier

  Allt du behöver veta om Innovationsgymnasiet Göteborg

  Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

  Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

  Skolans läsårstider

  HT-20
  v.34 Läsårsstart 18/8
  v.41 Gymnasiedagar tis-tors
  v.44 Höstlov
  26/10 Studiedag
  2-3/11 Studiedag
  22/12 Avslutning

  VT-21
  13/1 Terminsstart
  v7 Sportlov
  1/4 Studiedag
  2/4 april Långfredag
  v.14 Påsklov
  13/5 Kristi Himmelsfärd
  14/5 Klämdag
  8/6 Studenten
  9/6 Skolavslutning

  Elev för en dag

  Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Innovation School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Läs mer om hur du anmäler dig här.

  Är kurserna på programmen svåra?

  Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

  Räcker mina betyg för att komma in?

  Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

  Hur ansöker jag till er skola?

  Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till gymnasieantagningen för Göteborgsregionen. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

  Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

  Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

  Riskerar du att inte bli behörig? Du kan vara lugn, vi har en lösning för dig!

  Hos oss på Thoren Innovation School kan du som nästan är behörig börja med att läsa något av våra introduktionsprogram och därefter börja din utbildning. Oavsett vilket program du väljer får du en anpassad undervisning utifrån dina behov och vet alltid hur det går för dig, vad du behöver träna mer på för att nå upp till de mål och betyg som du har satt upp. Klicka här för att läsa mer om de olika programmen.