GÖTEBORG

Hos oss kan du läsa

Innovation Program

Teknikprogrammet

Mer om Innovation Program

Har du ett tekniskt intresse och vill uppfinna ny teknologi eller vill du jobba som arkitekt? Kanske är du en framtida ingenjör eller vill du arbeta med utveckling av appar? Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

Till programmet

Science Program

Naturvetenskapsprogrammet

Mer om Science Program

Är du personen som kommer på nästa stora innovation? Kanske vill du forska kring genteknik, kemi och mikrobiologi och vara en del av nya medicinska genombrott? På Science Program får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig många möjligheter inför framtiden. Undervisningen ges i en miljö där det finns avancerade laboratorium med modern utrustning och engagerade lärare.

Till programmet

IT Program

El- och energiprogrammet

Mer om IT Program

Ser du dig själv som en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare? Vill du ha en IT-utbildning som ger dig många jobbmöjligheter inför framtiden? På IT Program specialiserar du dig mot antingen nätverksteknik – och får en stabil plattform för en mängd datayrken – eller webbutveckling, om du hellre vill utveckla datasystem, webbplatser och appar.

Till programmet

Kommande evenemang

okt 24

Öppet hus

24 oktober kl 17:00 - 19:00
Åvägen 17 A
Göteborg
nov 30

Öppet hus

30 november kl 11:00 - 13:00
Åvägen 17 A
Göteborg
dec 10

Öppet hus

10 december kl 17:00 - 19:00
Åvägen 17 A
Göteborg
jan 15

Öppet hus

15 januari, 2020 kl 17:00 - 18:00
Åvägen 17 A
Göteborg
jan 25

Öppet hus

25 januari, 2020 kl 11:00 - 13:00
Åvägen 17 A
Göteborg”Jag känner att teknik är en bra linje att gå för det öppnar upp för många möjligheter och mycket arbeten!”

Herman Serén
Innovation Program”Man blir väl förberedd för att kunna komma ut och jobba direkt efter gymnasiet, men även om man vill fortsätta att studera.”

Abdirrahman Mohmad
IT Program”Jag älskar entreprenörskap, att komma på ny grejer. Jag kände att skolan verkligen uppmuntrar sina elever till att utnyttja dessa intressen, så därför valde jag TIS.”

Hassan Nahili
IT Program

Diplomerad innovatör

På Thoren Innovation School kommer du att kunna bli Diplomerad innovatör efter att du uppnått specifika mål under din utbildning. Att vara Diplomerad innovatör ger dig en sorts kvalitetsstämpel till arbetslivet.

Cisco Networking Academy

Ger dig möjlighet att skaffa dig ett internationellt gångbart kompetensbevis. Du blir därför väl förberedd för ett yrke inom ämnet.

Ung Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

Allt du behöver veta om Innovationsgymnasiet Göteborg

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Innovation School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Läs mer om hur du anmäler dig här.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Skolans läsårstider

HT-19
Skolstart 19/8
Höstlov v.44
Julavslutning 20/12

VT-20
Skolstart 7/1
Sportlov v.7
Påsklov v.15
Student 3/6
Avslutning 5/6

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till gymnasieantagningen för Göteborgsregionen. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Riskerar du att inte bli behörig? Du kan vara lugn, vi har en lösning för dig!

Hos oss på Thoren Innovation School kan du som nästan är behörig börja med att läsa något av våra introduktionsprogram och därefter börja din utbildning. Oavsett vilket program du väljer får du en anpassad undervisning utifrån dina behov och vet alltid hur det går för dig, vad du behöver träna mer på för att nå upp till de mål och betyg som du har satt upp. Klicka här för att läsa mer om de olika programmen.

Kontakt och adressuppgifter

KONTAKTA SKOLAN: 010-33 10 502, Åvägen 17 A, 412 51 Göteborg, goteborg(at)innovationsgymnasiet.se
VID FRÅGOR OM GYMNASIEVALET: 010-33 10 500, info@innovationsgymnasiet.se
KOMMUNIKATÖR: Louise Börjesson, 073-089 43 69 eller Paula Svensson, 073-089 59 94
FRÅNVAROANMÄLAN: sjukanmalan.tisgot@innovationsgymnasiet.se.

KLICKA HÄR FÖR SAMTLIGA KONTAKTUPPGIFTER

Följ oss i sociala medier