GÖTEBORG

Image
Välkommen till Högstadiekampen

Den 10-12 December arrangerar Thoren Innovation School tillsammans med Astar Gaming en e-sportturnering för högstadieelever i Göteborg. Spela Fortnite, Fifa 22, Rocket League och Minecraft mot elever från hela staden och tävla om vassa gamingheadset från Corsair.

Turneringen inleds online och slutspelet spelas i e-sportsalen på Thoren Innovation School i Göteborg. Slutspelet, som äger rum i januari, streamas även på Twitch. För mer information och för anmälan, gå in och skapa ett konto på astargaming.com.

Skicka en intresseanmälan till skolan

Är du intresserad av digitalt öppet hus eller har du några frågor om skolan? Skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information!

  Göteborg

  Är du intresserad av ett särskilt program? (valfritt)

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost

  Telefon (obligatoriskt)


  Kommande evenemang

  tor 27

  Öppet hus 27/1

  27 januari kl 17:00 - 19:00

  Hos oss kan du läsa

  Innovation Program

  Teknikprogrammet

  Mer om Innovation Program

  Är du intresserad av teknik, design eller förhållandet mellan människa och maskin? Är du kreativ och påhittig? Ser du dig som en framtida innovatör? Då är Innovation Program något för dig. Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

  Till programmet

  IT Program

  El- och energiprogrammet

  Mer om IT Program

  Är du en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare? Önskar du en bred teknisk utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden? Kanske funderar du på att plugga vidare på högskola efter gymnasiet? Då ska du välja IT Program. På programmet får du en bred teknisk plattform som förbereder dig för en mängd datayrken, oavsett om du i framtiden vill jobba som exempelvis IT-tekniker eller med att utveckla datasystem, webbplatser och appar.

  Till programmet

  Science Program

  Naturvetenskapsprogrammet

  Mer om Science Program

  Är du den som kommer på nästa stora, miljövänliga innovation? Kanske vill du forska om genteknik, kemi eller bioteknik och vara en del av nya medicinska genombrott? Eller vill du kanske uppfinna nya livsmedel? Då kommer Science Program passa dig. Här får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig en uppsjö av möjligheter inför framtiden.

  Till programmet  "Jag känner att teknik är en bra linje att gå för det öppnar upp för många möjligheter och arbeten!"

  Herman Serén
  Innovation Program  "Man blir väl förberedd för att kunna komma ut och jobba direkt efter gymnasiet, men även om man
  vill fortsätta studera."

  Abdirrahman Mohmad
  IT Program  "Jag älskar entreprenörskap och att komma på nya grejer. Jag kände att skolan verkligen uppmuntrar sina
  elever att utnyttja dessa intressen.
  Därför valde jag TIS."

  Hassan Nahili
  IT Program

  Diplomerad innovatör

  På Thoren Innovation School kommer du att kunna bli diplomerad innovatör efter att du uppnått specifika mål under din utbildning. Att vara diplomerad innovatör ger dig en kvalitetsstämpel inför arbetslivet.

  Cisco Networking Academy

  Thoren Innovation School ger dig möjlighet till Cisco-certifiering: professionella intyg inom IT- och nätverksbranschen. Tack vare dem blir du mer attraktiv på arbetsmarknaden.

  Ung Företagsamhet

  På Thoren Innovation School har du möjlighet att starta ditt eget UF-företag och testa på livet som entreprenör. Efter gymnasiet kan du välja att omvandla det till ett riktigt företag.

  Kontakt- och adressuppgifter

  KONTAKTA SKOLAN: Åvägen 17 A, 412 51 Göteborg, goteborg@innovationsgymnasiet.se

  VID FRÅGOR OM GYMNASIEVALET: 010-33 10 500, info@innovationsgymnasiet.se

  KOMMUNIKATÖR:
  Anton Stubé
  070-382 28 14
  anton.stube@innovationsgymnasiet.se

  FRÅNVAROANMÄLAN: Via Progress

  KLICKA HÄR FÖR SAMTLIGA KONTAKTUPPGIFTER

  Följ oss i sociala medier

  Allt du behöver veta om Thoren Innovation School Göteborg

  Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

  Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

  Skolans läsårstider

  HT-21
  v.34 Läsårsstart 16/8
  v.44 Höstlov
  8/11 Studiedag
  22/12 Avslutning

  VT-22
  14/1 Terminsstart
  v7 Sportlov
  11/3 Studiedag
  v.15 Påsklov
  26-27/5 Kristi Himmelsfärd
  6/6 Nationaldag
  9/6 Student
  10/6 Skolavslutning

  Elev för en dag

  Går du i nian och är intresserad av Thoren Innovation School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu. Läs mer om hur du anmäler dig här.

  Är kurserna på programmen svåra?

  Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Däremot arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

  Räcker mina betyg för att komma in?

  Antagningspoängen varierar från år till år. Kontakta din lokala gymnasieantagning eller skolans rektor för att ta reda på vad antagningspoängen låg på föregående år.

  Hur ansöker jag till er skola?

  Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till gymnasieantagningen för Göteborgsregionen. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

  Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

  Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

  Riskerar du att inte bli behörig? Du kan vara lugn, vi har en lösning för dig!

  Hos oss på Thoren Innovation School kan du som nästan är behörig börja med att läsa något av våra introduktionsprogram och därefter påbörja din utbildning. Oavsett vilket program du väljer får du en anpassad undervisning utifrån dina behov. Tack vare detta kan du alltid hålla koll på hur det går för dig och vad du behöver öva mer på för att nå upp till de mål och betyg som du har satt upp. Klicka här för att läsa mer om de olika programmen.