GÖTEBORG

Välkommen till Innovation Autum Academy!

Klicka här för att läsa mer 🙂

Skicka en intresseanmälan till skolan

Är du intresserad av digitalt öppet hus eller har du några frågor om skolan? Skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information!

Är du intresserad av ett särskilt program? (valfritt)

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost

Telefon (obligatoriskt)

ons 15

Öppet hus 15/12

15 december kl 17:00 - 19:00
    jan 19

Öppet hus 19/1

19 januari, 2022 kl 17:00 - 19:00
    jan 27

Öppet hus 27/1

27 januari, 2022 kl 17:00 - 19:00

Hos oss kan du läsa

Innovation Program

Teknikprogrammet

Mer om Innovation Program

Är du intresserad av teknik, design eller förhållandet mellan människa och maskin? Är du kreativ och påhittig? Ser du dig som en framtida innovatör? Då är Innovation Program något för dig. Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

El- och energiprogrammet

Mer om IT Program

Är du en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare? Önskar du en bred teknisk utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden? Kanske funderar du på att plugga vidare på högskola efter gymnasiet? Då ska du välja IT Program. På programmet får du fördjupa dig inom antingen IT-teknik där du får en bred teknisk plattform för en mängd datayrken, eller webbutveckling om du hellre vill utveckla datasystem, webbplatser och appar.

Science Program

Naturvetenskapsprogrammet

Mer om Science Program

Är du den som kommer på nästa stora, miljövänliga innovation? Kanske vill du forska om genteknik, kemi eller bioteknik och vara en del av nya medicinska genombrott? Eller vill du kanske uppfinna nya livsmedel? Då kommer Science Program passa dig. Här får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig en uppsjö av möjligheter inför framtiden.

Till programmet

"Jag känner att teknik är en bra linje att gå för det öppnar upp för många möjligheter och arbeten!"

Herman Serén
    Innovation Program

"Man blir väl förberedd för att kunna komma ut och jobba direkt efter gymnasiet, men även om man
    vill fortsätta studera."

Abdirrahman Mohmad
    IT Program

"Jag älskar entreprenörskap och att komma på nya grejer. Jag kände att skolan verkligen uppmuntrar sina
    elever att utnyttja dessa intressen.
    Därför valde jag TIS."

Hassan Nahili

Diplomerad innovatör

På Thoren Innovation School kommer du att kunna bli diplomerad innovatör efter att du uppnått specifika mål under din utbildning. Att vara diplomerad innovatör ger dig en kvalitetsstämpel inför arbetslivet.

Cisco Networking Academy

Thoren Innovation School ger dig möjlighet till Cisco-certifiering: professionella intyg inom IT- och nätverksbranschen. Tack vare dem blir du mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Ung Företagsamhet

På Thoren Innovation School har du möjlighet att starta ditt eget UF-företag och testa på livet som entreprenör. Efter gymnasiet kan du välja att omvandla det till ett riktigt företag.

Kontakt- och adressuppgifter

KONTAKTA SKOLAN: Åvägen 17 A, 412 51 Göteborg, goteborg@innovationsgymnasiet.se

VID FRÅGOR OM GYMNASIEVALET: 010-33 10 500, info@innovationsgymnasiet.se

KOMMUNIKATÖRER:
    Anton Stubé
    anton.stube@innovationsgymnasiet.se

Lisa Brevell
    lisa.brevell@innovationsgymnasiet.se

FRÅNVAROANMÄLAN: Via Progress

KLICKA HÄR FÖR SAMTLIGA KONTAKTUPPGIFTER

Följ oss i sociala medier

Allt du behöver veta om Thoren Innovation School Göteborg

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Skolans läsårstider

HT-21
    v.34 Läsårsstart 16/8
    v.44 Höstlov
    8/11 Studiedag
    22/12 Avslutning

VT-22
    14/1 Terminsstart
    v7 Sportlov
    11/3 Studiedag
    v.15 Påsklov
    26-27/5 Kristi Himmelsfärd
    6/6 Nationaldag
    9/6 Student
    10/6 Skolavslutning

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av Thoren Innovation School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu. Läs mer om hur du anmäler dig här.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Däremot arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Räcker mina betyg för att komma in?

Antagningspoängen varierar från år till år. Kontakta din lokala gymnasieantagning eller skolans rektor för att ta reda på vad antagningspoängen låg på föregående år.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till gymnasieantagningen för Göteborgsregionen. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Riskerar du att inte bli behörig? Du kan vara lugn, vi har en lösning för dig!

Hos oss på Thoren Innovation School kan du som nästan är behörig börja med att läsa något av våra introduktionsprogram och därefter påbörja din utbildning. Oavsett vilket program du väljer får du en anpassad undervisning utifrån dina behov. Tack vare detta kan du alltid hålla koll på hur det går för dig och vad du behöver öva mer på för att nå upp till de mål och betyg som du har satt upp. Klicka här för att läsa mer om de olika programmen.