HELSINGBORG

Föranmäl dig till öppet hus

Fyll gärna i vår föranmälan om du är planerar att besöka oss på öppet hus. Då kan vi beräkna antalet besökare i förväg och göra anpassningar utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Föranmälan är inte bindande. Varmt välkommen!

Helsingborg

Föranmälan Öppet Hus - Välj datum:

Är du intresserad av ett särskilt program? (valfritt)

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost

Telefon (obligatoriskt)

nov 21

Öppet Hus den 21/11 2020

21 november kl 11:00 - 13:00
    dec 12

Öppet Hus den 12/12 2020

12 december kl 11:00 - 13:00
    jan 27

Öppet Hus den 27/1 2021

27 januari, 2021 kl 17:00 - 19:00
    feb 09

Öppet Hus den 9/2 2021

9 februari, 2021 kl 17:00 - 19:00

Kontakt och adressuppgifter

ADRESS: Södra Storgatan 23, 252 23 Helsingborg
    VID FRÅGOR OM GYMNASIEVALET: 010-33 10 500, info@innovationsgymnasiet.se
    KOMMUNIKATÖR: Kevin Hörqvist, kevin.horqvist(at)innovationsgymnasiet.se, 070-4969601
    Fredrik Sörensen, fredrik.sorensen(at)innovationsgymnasiet.se

KLICKA HÄR FÖR ÖVRIGA KONTAKTUPPGIFTER

Följ oss i sociala medier

Hos oss kan du läsa

Innovation Program

Teknikprogrammet

Mer om Innovation Program

Har du ett tekniskt intresse och vill uppfinna ny teknologi eller vill du jobba som arkitekt? Kanske är du en framtida ingenjör eller vill du arbeta med utveckling av appar? Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

Science Program

Naturvetenskapsprogrammet

Mer om Science Program

Är du personen som kommer på nästa stora innovation? Kanske vill du forska kring genteknik, kemi och mikrobiologi och vara en del av nya medicinska genombrott? På Science Program får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig många möjligheter inför framtiden. Undervisningen ges i en miljö där det finns avancerade laboratorium med modern utrustning och engagerade lärare.

Creative Media Program

Samhällsvetenskapsprogrammet

Mer om Creative Media Program

Har du koll på de senaste trenderna på sociala medier? Är du kreativ och vill skapa digitalt? Vill du att det du producerar ska få stor spridning? På Creative Media Program får du fokusera på det digitala skapandet och lära dig hur du kan fånga läsarens intresse. Du producerar content och tar fram strategier för att nå ut med dina budskap.

Till programmet

”Man blir väl förberedd för att kunna komma ut och jobba direkt efter gymnasiet, men även om man vill fortsätta att studera.”

Abdirrahman Mohmad
    IT Program – TIS Göteborg

”Jag valde TIS för att det var en liten skola med bra och inspirerande lärare, vilket gör att man känner sig sedd och viktig.”

Marcus Maathz
    Science Program – TIS Lund

”TIS är en skola som har ett intressant tema och skolan ger mig känslan av att vilja lära mig ännu mer.”

Mazen Abdulwahed
    Science Program – TIS Stockholm

Diplomerad innovatör

På Thoren Innovation School kommer du att kunna bli Diplomerad innovatör efter att du uppnått specifika mål under din utbildning. Att vara Diplomerad innovatör ger dig en sorts kvalitetsstämpel till arbetslivet.

Cisco Networking Academy

Ger dig möjlighet att skaffa dig ett internationellt gångbart kompetensbevis. Du blir därför väl förberedd för ett yrke inom ämnet.

Ung Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

Allt du behöver veta om Innovationsgymnasiet Helsingborg

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Innovation School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Läs mer om hur du anmäler dig här.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolan för vägledning och mer detaljerade frågor.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.