HELSINGBORG

Hösten 2018 slår vi upp portarna för vår nya skola i Helsingborg på Södra Storgatan 23. Ta chansen och bli en av de första som får börja hos oss. På Thoren Innovation School lär vi dig att gå från idé till handling oavsett område. Det är så du blir en riktig idéutvecklare och kan lyckas i framtiden. Vi har redan skolor i flera städer runt om i Sverige där elever får ett försprång inför universitet, sitt nya jobb eller företagsvärlden, om de startar eget företag av sin bästa idé. Vi är en skola för dig som vill vara kreativ och kunna skapa nya innovationer. Vi letar helt enkelt efter dig som vill göra framtiden smartare. Ta kontakt med oss för att få veta mer. Vi ser fram emot att höra från dig!

Hos oss kan du läsa

Innovation Program

Har du ett tekniskt intresse och vill uppfinna ny teknologi eller vill du jobba som arkitekt? Kanske är du en framtida ingenjör eller vill du arbeta med utveckling av appar?

Mer om Innovation Program

Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

Till programmet

Science Program

Är du personen som kommer på nästa stora innovation? Kanske vill du forska kring genteknik, kemi och mikrobiologi och vara en del av nya medicinska genombrott?

Mer om Science Program

På Science Program får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig många möjligheter inför framtiden. Undervisningen ges i en miljö där det finns avancerade laboratorium med modern utrustning och engagerade lärare.

Till programmet

ons 22

22 november kl 17:00 - 19:00
Dec 16

16 december kl 12:00 - 14:00
Jan 17

17 januari, 2018 kl 17:00 - 19:00
Jan 31

31 januari, 2018 kl 17:00 - 19:00
Feb 12

12 februari, 2018 kl 17:00 - 19:00

”Jag känner att teknik är en bra linje att gå för det öppnar upp för många möjligheter och mycket arbeten!”

Herman Serén
Innovation Program

”Jag valde TIS för att det var en liten skola med bra och inspirerande lärare, vilket gör att man känner sig sedd och viktig.”

Marcus Maathz
Science Program

”Det bästa med skolan är gemenskapen, att man kan umgås med alla oavsett vilken klass de går i!”

Tim Lehtinen Darin

Diplomerad innovatör

På Thoren Innovation School kommer du att kunna bli Diplomerad innovatör efter att du uppnått specifika mål under din utbildning. Att vara Diplomerad innovatör ger dig en sorts kvalitetsstämpel till arbetslivet.

Cisco Networking Academy

Ger dig möjlighet att skaffa dig ett internationellt gångbart kompetensbevis. Du blir därför väl förberedd för ett yrke inom ämnet.

Ung Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

Allt du behöver veta om Innovationsgymnasiet Helsingborg

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Innovation School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Läs mer om hur du anmäler dig här.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolan för vägledning och mer detaljerade frågor.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Kontakt och adressuppgifter

ADRESS: Storgatan 23, 252 23 Helsingborg
ÖPPET HUS: Våra öppna hus hålls på vår systerskola på Carl Krooks gata 10, 252 25 Helsingborg
VID FRÅGOR OM GYMNASIEVALET: 010-33 10 500, info@innovationsgymnasiet.se
KOMMUNIKATÖR: Kevin Hörqvist, 073-579 33 43

Vill du veta mer om Innovationsgymnasiet?

Har du en fråga?

Chatta med oss direkt mellan 9 och 15, måndag till fredag.

Chatta med oss!

Använd chat-funktionen här till höger. Ställ en fråga så svarar vi så fort vi kan – måndag till fredag, 9 - 15.

Jag vill chatta

Vill du mejla?

Vill du hellre mejla oss? Vi svarar inom en dag.

Klicka för att mejla

Kanske vill du hellre mejla oss - eller så är vi inte tillgängliga via chatten.

Mejla nu

Vad händer på skolan?

På Facebook skriver vi ofta om vad som händer på vår skola.

Följ oss på Facebook

Händer det något speciellt? Något roligt? Vill du få en känsla för hur det är att gå hos oss är Facebook ett bra ställe att kolla.

Jag vill kolla

Vill du bli inspirerad?

Vårt magasin är fullproppat med saker som inspirerar dig.

Klicka och läs

Läs magasinet här direkt på webben och lär dig mer om hur vi tänker på Innovationsgymnasiet.

Jag vill läsa