HELSINGBORG

Skicka en intresseanmälan till skolan

Är du intresserad av digitalt öppet hus eller har du några frågor om skolan? Skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information!

  Helsingborg

  Är du intresserad av ett särskilt program? (valfritt)

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost

  Telefon (obligatoriskt)


  Kommande evenemang

  nov 13

  Öppet hus 13/11

  13 november kl 11:00 - 13:00
  dec 11

  Öppet hus 11/12

  11 december kl 11:00 - 13:00
  jan 26

  Öppet hus 26/1

  26 januari, 2022 kl 17:00 - 19:00
  feb 08

  Öppet hus 8/2

  8 februari, 2022 kl 17:00 - 19:00

  Kontakt och adressuppgifter

  ADRESS: Södra Storgatan 23, 252 23 Helsingborg
  VID FRÅGOR OM GYMNASIEVALET: 010-33 10 500, info@innovationsgymnasiet.se
  KOMMUNIKATÖR: Alva Tomasson, alva.tomasson@innovationsgymnasiet.se, 070-857 17 84

  KLICKA HÄR FÖR ÖVRIGA KONTAKTUPPGIFTER

  Följ oss i sociala medier

  Hos oss kan du läsa

  Innovation Program

  Teknikprogrammet

  Mer om Innovation Program

  Har du ett tekniskt intresse och vill uppfinna ny teknologi eller vill du jobba som arkitekt? Kanske är du en framtida ingenjör eller vill du arbeta med utveckling av appar? Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

  Till programmet

  Science Program

  Naturvetenskapsprogrammet

  Mer om Science Program

  Är du personen som kommer på nästa stora innovation? Kanske vill du forska kring genteknik, kemi och mikrobiologi och vara en del av nya medicinska genombrott? På Science Program får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig många möjligheter inför framtiden. Undervisningen ges i en miljö där det finns avancerade laboratorium med modern utrustning och engagerade lärare.

  Till programmet

  Creative Media Program

  Samhällsvetenskapsprogrammet

  Mer om Creative Media Program

  Har du koll på de senaste trenderna på sociala medier? Är du kreativ och vill skapa digitalt? Vill du att det du producerar ska få stor spridning? På Creative Media Program får du fokusera på det digitala skapandet och lära dig hur du kan fånga läsarens intresse. Du producerar content och tar fram strategier för att nå ut med dina budskap.

  Till programmet



  "Man blir väl förberedd för att kunna komma ut och jobba direkt efter gymnasiet, men även om man vill fortsätta att studera."

  Abdirrahman Mohmad
  IT Program - TIS Göteborg



  "Jag valde TIS för att det var en liten skola med bra och inspirerande lärare, vilket gör att man känner sig sedd och viktig."

  Marcus Maathz
  Science Program - TIS Lund



  "TIS är en skola som har ett intressant tema och skolan ger mig känslan av att vilja lära mig ännu mer."

  Mazen Abdulwahed
  Science Program - TIS Stockholm

  Diplomerad innovatör

  På Thoren Innovation School kommer du att kunna bli Diplomerad innovatör efter att du uppnått specifika mål under din utbildning. Att vara Diplomerad innovatör ger dig en sorts kvalitetsstämpel till arbetslivet.

  Cisco Networking Academy

  Ger dig möjlighet att skaffa dig ett internationellt gångbart kompetensbevis. Du blir därför väl förberedd för ett yrke inom ämnet.

  Ung Företagsamhet

  Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

  Allt du behöver veta om Innovationsgymnasiet Helsingborg

  Elev för en dag

  Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Innovation School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Läs mer om hur du anmäler dig här.

  Räcker mina betyg för att komma in?

  Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

  Är kurserna på programmen svåra?

  Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

  Hur ansöker jag till er skola?

  Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolan för vägledning och mer detaljerade frågor.

  Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

  Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.