HELSINGBORG

Skicka en intresseanmälan till skolan

Är du intresserad av digitalt öppet hus eller har du några frågor om skolan? Skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information!

  Helsingborg

  Är du intresserad av ett särskilt program? (valfritt)

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost

  Telefon (obligatoriskt)


  Kommande evenemang

  ons 26

  Öppet hus 26/1

  26 januari kl 17:00 - 19:00
  feb 08

  Öppet hus 8/2

  8 februari kl 17:00 - 19:00

  Kontakt och adressuppgifter

  ADRESS: Södra Storgatan 23, 252 23 Helsingborg
  VID FRÅGOR OM GYMNASIEVALET: 010-33 10 500, info@innovationsgymnasiet.se
  KOMMUNIKATÖR: Alva Tomasson, alva.tomasson@innovationsgymnasiet.se, 070-857 17 84

  KLICKA HÄR FÖR ÖVRIGA KONTAKTUPPGIFTER

  Följ oss i sociala medier

  Hos oss kan du läsa

  Innovation Program

  Teknikprogrammet

  Mer om Innovation Program

  Är du intresserad av teknik, design eller förhållandet mellan människa och maskin? Är du kreativ och påhittig? Ser du dig som en framtida innovatör? Då är Innovation Program något för dig. Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

  Till programmet

  Science Program

  Naturvetenskapsprogrammet

  Mer om Science Program

  Är du den som kommer på nästa stora, miljövänliga innovation? Kanske vill du forska om genteknik, kemi eller bioteknik och vara en del av nya medicinska genombrott? Eller vill du kanske uppfinna nya livsmedel? Då kommer Science Program passa dig. Här får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig en uppsjö av möjligheter inför framtiden.

  Till programmet

  Creative Media Program

  Samhällsvetenskapsprogrammet

  Mer om Creative Media Program

  Är du kreativ och älskar att skapa content? Ser du en karriär inom media? Vill du att det du producerar ska få stor spridning? På Creative Media Program får du fokusera på det digitala skapandet, lära dig hur du kan fånga betraktarens intresse samt ta fram strategier för att nå ut med dina budskap. Creative Media Program är ett unikt program där du får spetskompetens inom digitalt skapande samtidigt som du blir väl förberedd för vidare studier.

  Till programmet  "Man blir väl förberedd för att kunna komma ut och jobba direkt efter gymnasiet, men även om man
  vill fortsätta studera."

  Abdirrahman Mohmad
  IT Program - TIS Göteborg  "Jag valde TIS för att det var en liten skola med bra och inspirerande lärare, vilket gör att man känner sig sedd och viktig."

  Marcus Maathz
  Science Program - TIS Lund  "TIS är en skola som har ett intressant tema och skolan ger mig känslan av att vilja lära mig ännu mer."

  Mazen Abdulwahed
  Science Program - TIS Stockholm

  Diplomerad innovatör

  På Thoren Innovation School kommer du att kunna bli diplomerad innovatör efter att du uppnått specifika mål under din utbildning. Att vara diplomerad innovatör ger dig en kvalitetsstämpel inför arbetslivet.

  Cisco Networking Academy

  Thoren Innovation School ger dig möjlighet till Cisco-certifiering: professionella intyg inom IT- och nätverksbranschen. Tack vare dem blir du mer attraktiv på arbetsmarknaden.

  Ung Företagsamhet

  På Thoren Innovation School har du möjlighet att starta ditt eget UF-företag och testa på livet som entreprenör. Efter gymnasiet kan du välja att omvandla det till ett riktigt företag.

  Allt du behöver veta om Thoren Innovation School Helsingborg

  Elev för en dag

  Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Innovation School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu. Läs mer om hur du anmäler dig här.

  Räcker mina betyg för att komma in?

  Antagningspoängen varierar från år till år. Kontakta din lokala gymnasieantagning eller skolans rektor för att ta reda på vad antagningspoängen låg på föregående år.

  Är kurserna på programmen svåra?

  Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Däremot arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

  Hur ansöker jag till er skola?

  Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolan för vägledning och mer detaljerade frågor.

  Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

  Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.