KISTA

Skicka en intresseanmälan till skolan

Är du intresserad av digitalt öppet hus eller har du några frågor om skolan? Skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information!

  Kista

  Är du intresserad av ett särskilt program? (valfritt)

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost

  Telefon (obligatoriskt)

  Välkommen på Öppet hus!

  Kommande evenemang

  okt 18

  Öppet hus 18/10

  18 oktober kl 17:00 - 19:00
  nov 17

  Öppet hus 17/11

  17 november kl 18:00 - 20:00
  dec 01

  Öppet hus 1/12

  1 december kl 18:00 - 20:00
  jan 22

  Öppet hus 22/1

  22 januari, 2022 kl 12:00 - 14:00
  feb 02

  Öppet hus 2/2

  2 februari, 2022 kl 18:00 - 20:00

  Adress och kontaktuppgifter

  KONTAKTA SKOLAN: 010-33 10 505, Isafjordsgatan 39, 164 40 Kista, 08-522 56 880, kista@innovationsgymnasiet.se
  KOMMUNIKATÖR: Filippa Karlenstål, 073-423 95 79, filippa.karlenstal@innovationsgymnasiet.se
  SJUKANMÄLAN: görs via Progress eller telefon 010-331 05 24

  KLICKA HÄR FÖR ÖVRIGA KONTAKTUPPGIFTER

  Följ oss i sociala medier

  Hos oss kan du läsa

  IT Program

  Ser du dig själv som en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare? Vill du ha en IT-utbildning som ger dig många jobbmöjligheter inför framtiden?

  Mer om IT Program

  På IT Program specialiserar du dig mot antingen nätverksteknik – och får en stabil plattform för en mängd datayrken – eller webbutveckling, om du hellre vill utveckla datasystem, webbplatser och appar.

  Till programmet

  Innovation Program

  Har du ett tekniskt intresse och vill uppfinna ny teknologi eller vill du jobba som arkitekt? Kanske är du en framtida ingenjör eller vill du arbeta med utveckling av appar?

  Mer om Innovation Program

  Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

  Till programmet

  Science Program

  Är du personen som kommer på nästa stora innovation? Kanske vill du forska kring genteknik, kemi och mikrobiologi och vara en del av nya medicinska genombrott?

  Mer om Science Program

  På Science Program får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig många möjligheter inför framtiden. Undervisningen ges i en miljö där det finns avancerade laboratorium med modern utrustning och engagerade lärare.

  Till programmet

  Creative Media Program

  Har du koll på de senaste trenderna på sociala medier? Är du kreativ och vill skapa digitalt? Vill du att det du producerar ska få stor spridning?

  Mer om Creative Media Program

  Har du koll på de senaste trenderna på sociala medier? Är du kreativ och vill skapa digitalt? Vill du att det du producerar ska få stor spridning? På Creative Media Program får du fokusera på det digitala skapandet och lära dig hur du kan fånga läsarens intresse. Du producerar content och tar fram strategier för att nå ut med dina budskap.

  Till programmet


  "Jag älskar fotografi och att måla, därför valde jag estetiska programmet. Jag har även en dröm att bli influencer och därför var Creative Program det rätta valet för mig!"

  Sara
  Creative Program


  "Alla är så olika, vilket betyder att alla accepterar varandra. Det är verkligen en fantastisk skolmiljö!"

  Milde
  IT Program


  "I den här skolan får man kämpa för det man tror på och uppfylla sina drömmar. Lärarna är väldigt inspirerande och visar att de verkligen bryr sig om dig."

  Yassir
  Innovation Program

  Diplomerad innovatör

  På Thoren Innovation School kommer du att kunna bli Diplomerad innovatör efter att du uppnått specifika mål under din utbildning. Att vara Diplomerad innovatör ger dig en sorts kvalitetsstämpel till arbetslivet.

  Cisco Networking Academy

  Ger dig möjlighet att skaffa dig ett internationellt gångbart kompetensbevis. Du blir därför väl förberedd för ett yrke inom ämnet.

  Ung Företagsamhet

  Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

  Allt du behöver veta om Innovationsgymnasiet Kista

  Elev för en dag

  Går du i nian har du möjlighet att anmäla dig och vara Elev för en dag hos oss. För att anmäla dig till Elev för en dag är du välkommen att maila skolans kommunikatör ditt namn och telefonnummer så hittar vi en tid som passar. Kommunikatörernas kontaktuppgifter hittar du längre ner på denna sida. Läs mer om hur du anmäler dig här.

  Räcker mina betyg för att komma in?

  Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

  Är kurserna på programmen svåra?

  Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

  Hur ansöker jag till er skola?

  Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till Stockholm läns gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

  Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

  Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

  Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

  Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.