LUND

mån 06
tor 09

Elev för en dag – NA (Svenska och biologi)

9 december kl 11:45 - 14:55
fre 10
lör 11

Öppet hus 11/12

11 december kl 11:00 - 13:00

Omdöme på SchoolParrot

Adress och kontaktuppgifter

KONTAKTA SKOLAN: Warholms väg 3, 224 65 Lund, 046-270 78 80, lund(at)innovationsgymnasiet.se

VID FRÅGOR OM GYMNASIEVALET: 010-33 10 500, info(at)innovationsgymnasiet.se

KOMMUNIKATÖR: Juliet Tan Persson , 070-600 96 82, juliet.tan-persson@innovationsgymnasiet.se

FRÅNVAROANMÄLAN: 046 – 276 52 52, jens.ekman(at)innovationsgymnasiet.se

KLICKA HÄR FÖR ÖVRIGA KONTAKTUPPGIFTER

Följ oss i sociala medier

Hos oss kan du läsa:

IT Program

El- och energiprogrammet

Mer om IT Program

Är du en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare? Önskar du en bred teknisk utbildning som ger många valmöjligheter i framtiden? Då ska du välja IT Program. Här får du fördjupa dig antingen inom IT-teknik där du får en bred teknisk plattform för en mängd datayrken, eller webbutveckling om du vill utveckla datasystem, webbplatser och appar.

Science Program

Naturvetenskapsprogrammet

Mer om Science Program

Är du den som kommer på nästa stora, miljövänliga innovation? Vill du forska om genteknik, kemi eller bioteknik och vara en del av nya medicinska genombrott? Då passar Science Program dig. Här får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig en uppsjö av möjligheter inför framtiden.

Teknikprogrammet

Mer om Innovation Program

Är du intresserad av teknik, design eller förhållandet mellan människa och maskin? Är du kreativ och påhittig? Då är Innovation Program för dig. Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig får du en bred grund att stå på. Teori blandas med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du med projekt, precis som i arbetslivet.

Creative Media Program

Samhällsvetenskapsprogrammet

Mer om Creative Media Program

Är du kreativ och älskar att skapa content? Ser du en karriär inom media? På Creative Media Program fokuserar du på digitalt skapande, lär dig fånga betraktarens intresse och ta fram strategier för att nå ut med dina budskap. Detta är ett unikt program där du får spetskompetens inom digitalt skapande samtidigt som du blir väl förberedd för vidare studier.

Till programmet

"Det bästa med skolan är gemenskapen, att man kan umgås med alla oavsett vilken klass de går i!"

Tim Lehtinen Darin
Innovation Program

"Jag valde TIS för att det var en liten skola med bra och inspirerande lärare, vilket gör att man känner sig sedd och viktig."

Marcus Maathz
Science Program

"Det jag gillar mest med skolan är lärarna. De bryr sig och gör allt de kan för att du ska lyckas med kursen."

Néa Jeric

Cisco Networking Academy

Thoren Innovation School ger dig möjlighet till Cisco-certifiering: professionella intyg inom IT- och nätverksbranschen. Tack vare dem blir du mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Diplomerad innovatör

På Thoren Innovation School kommer du att kunna bli diplomerad innovatör efter att du uppnått specifika mål under din utbildning. Att vara diplomerad innovatör ger dig en kvalitetsstämpel inför arbetslivet.

Ung Företagsamhet

På Thoren Innovation School har du möjlighet att starta ditt eget UF-företag och testa på livet som entreprenör. Efter gymnasiet kan du välja att omvandla det till ett riktigt företag.

Allt du behöver veta om Thoren Innovation School Lund

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Innovation School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu. Läs mer om hur du anmäler dig här.

Räcker mina betyg för att komma in?

Antagningspoängen varierar från år till år. Kontakta din lokala gymnasieantagning eller skolans rektor för att ta reda på vad antagningspoängen låg på föregående år.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till Skånes gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Däremot arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Riskerar du att inte bli behörig? Du kan vara lugn, vi har en lösning för dig!

Hos oss på Thoren Innovation School kan du som nästan är behörig börja med att läsa något av våra introduktionsprogram och därefter påbörja din utbildning. Oavsett vilket program du väljer får du en anpassad undervisning utifrån dina behov. Tack vare detta kan du alltid hålla koll på hur det går för dig och vad du behöver öva mer på för att nå upp till de mål och betyg som du har satt upp.Klicka här för att läsa mer om de olika programmen.

Läsårstider

Läsårsplanering 2021 – 2022

V32 – Läsårsstart 11/8 (åk1)
V32 – Läsårsstart 12/8 (åk2 och åk3)