MALMÖ

Skicka en intresseanmälan till skolan

Är du intresserad av digitalt öppet hus eller har du några frågor om skolan? Skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information!

  Malmö

  Är du intresserad av ett särskilt program? (valfritt)

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost

  Telefon (obligatoriskt)


  Kommande evenemang

  okt 14

  Elev för en dag

  14 oktober
  okt 20

  Öppet hus 20/10

  20 oktober kl 17:00 - 19:00
  nov 17

  Öppet hus 17/11

  17 november kl 17:00 - 19:00
  nov 18

  Elev för en dag

  18 november
  dec 04

  Öppet hus 4/12

  4 december kl 11:00 - 13:00

  Hos oss kan du läsa

  Innovation Program

  Teknikprogrammet

  Mer om Innovation Program

  Har du ett tekniskt intresse och vill uppfinna ny teknologi eller vill du jobba som arkitekt? Kanske är du en framtida ingenjör eller vill du arbeta med utveckling av appar? Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

  Till programmet

  Science Program

  Naturvetenskapsprogrammet

  Mer om Science Program

  Är du personen som kommer på nästa stora innovation? Kanske vill du forska kring genteknik, kemi och mikrobiologi och vara en del av nya medicinska genombrott? På Science Program får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig många möjligheter inför framtiden. Undervisningen ges i en miljö där det finns avancerade laboratorium med modern utrustning och engagerade lärare.

  Till programmet

  IT Program

  El- och energiprogrammet

  Mer om IT Program

  Ser du dig själv som en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare? Vill du ha en IT-utbildning som ger dig många jobbmöjligheter inför framtiden? På IT Program specialiserar du dig mot antingen nätverksteknik – och får en stabil plattform för en mängd datayrken – eller webbutveckling, om du hellre vill utveckla datasystem, webbplatser och appar.

  Till programmet

  Creative media program

  Samhällsvetenskapsprogrammet

  Mer om

  Har du koll på de senaste trenderna på sociala medier? Är du kreativ och vill skapa digitalt? Vill du att det du producerar ska få stor spridning? På Creative Media Program får du fokusera på det digitala skapandet och lära dig hur du kan fånga läsarens intresse. Du producerar content och tar fram strategier för att nå ut med dina budskap.

  Till programmet  "Jag känner att teknik är en bra linje att gå för det öppnar upp för många möjligheter och mycket arbeten!"

  Herman Serén
  Innovation Program - TIS Göteborg  "Att börja på TIS var en nystart för mig. Den här skolan passar verkligen alla."

  Hampus Blom
  Innovation Program - TIS Uddevalla  "Det bästa med skolan är gemenskapen, att man kan umgås med alla oavsett vilken klass de går i!"

  Tim Lehtinen Darin
  Innovation Program - TIS Lund

  Diplomerad innovatör

  På Thoren Innovation School kommer du att kunna bli Diplomerad innovatör efter att du uppnått specifika mål under din utbildning. Att vara Diplomerad innovatör ger dig en sorts kvalitetsstämpel till arbetslivet.

  Cisco Networking Academy

  Ger dig möjlighet att skaffa dig ett internationellt gångbart kompetensbevis. Du blir därför väl förberedd för ett yrke inom ämnet.

  Ung Företagsamhet

  Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.


  Kontakt och adressuppgifter

  ADRESS: Malmborgsgatan 4, 211 38 Malmö
  VID FRÅGOR OM GYMNASIEVALET: 010-33 10 500, info@innovationsgymnasiet.se
  KOMMUNIKATÖR: Juliet Tan Persson, 070-600 96 82, juliet.tan-persson@innovationsgymnasiet.se
  FRÅNVAROANMÄLAN: 010-3310508

  KLICKA HÄR FÖR ÖVRIGA KONTAKTUPPGIFTER

  Följ oss i sociala medier

  Allt du behöver veta om Innovationsgymnasiet Malmö

  Elev för en dag

  Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Innovation School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Läs mer om hur du anmäler dig här.

  Räcker mina betyg för att komma in?

  Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

  Är kurserna på programmen svåra?

  Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

  Hur ansöker jag till er skola?

  Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolan för vägledning och mer detaljerade frågor.

  Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

  Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

  Våra läsårstider:

  2020-08-18 – 2020-12-18
  2021-01-11 – 2021-06-11

  Höstlov
  2020-10-26 – 2020-10-30
  Jullov
  2020-12-21 – 2021-01-11
  Sportlov
  2021-02-22 – 2021-02-26
  Påsklov
  2021-03-29 – 2021-04-05

  Studiedagar
  2020-11-02
  2020-11-03
  2021-01-28