SOLNA

Hösten 2020 slår vi upp portarna för vår nya skola i Solna på Terminalvägen 12B. Ta chansen och bli en av de första som får börja hos oss. På Thoren Innovation School lär vi dig att gå från idé till handling oavsett område. Det är så du blir en riktig idéutvecklare och kan lyckas i framtiden. Vi har redan skolor på sex orter runt om i Sverige där elever får ett försprång inför universitet, sitt nya jobb eller företagsvärlden, om de startar eget företag av sin bästa idé. Vi är en skola för dig som vill vara kreativ och kunna skapa nya innovationer. Vi letar helt enkelt efter dig som vill göra framtiden smartare. Ta kontakt med oss för att få veta mer. Vi ser fram emot att höra från dig!

maj 07

7 maj kl 18:00 - 19:00
maj 13

13 maj kl 18:00 - 19:00

Kontakt och adressuppgifter

ADRESS: Terminalvägen 12B, 171 73 Solna
VID FRÅGOR OM GYMNASIEVALET: 010-33 10 500, info@innovationsgymnasiet.se
KOMMUNIKATÖR: Gustaf Hjelmqvist, 076–949 39 37, gustaf.hjelmqvist(at)innovationsgymnasiet.se

Hos oss kan du läsa

Innovation Program

Teknikprogrammet

Mer om Innovation Program

Har du ett tekniskt intresse och vill uppfinna ny teknologi eller vill du jobba som arkitekt? Kanske är du en framtida ingenjör eller vill du arbeta med utveckling av appar? Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

Science Program

Naturvetenskapsprogrammet

Mer om Science Program

Är du personen som kommer på nästa stora innovation? Kanske vill du forska kring genteknik, kemi och mikrobiologi och vara en del av nya medicinska genombrott? På Science Program får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig många möjligheter inför framtiden. Undervisningen ges i en miljö där det finns avancerade laboratorium med modern utrustning och engagerade lärare.

Creative Media Program

Samhällsvetenskapsprogrammet

Mer om Creative Media Program

Har du koll på de senaste trenderna på sociala medier? Är du kreativ och vill skapa digitalt? Vill du att det du producerar ska få stor spridning? På Creative Media Program får du fokusera på det digitala skapandet och lära dig hur du kan fånga läsarens intresse. Du producerar content och tar fram strategier för att nå ut med dina budskap.

Till programmet

”Jag känner att teknik är en bra linje att gå för det öppnar upp för många möjligheter och mycket arbeten!”

Herman Serén
Innovation Program – TIS Göteborg

”Att börja på TIS var en nystart för mig. Den här skolan passar verkligen alla.”

Hampus Blom
Innovation Program – TIS Uddevalla

”Det bästa med skolan är gemenskapen, att man kan umgås med alla oavsett vilken klass de går i!”

Tim Lehtinen Darin
Innovation Program – TIS Lund

Diplomerad innovatör

På Thoren Innovation School kommer du att kunna bli Diplomerad innovatör efter att du uppnått specifika mål under din utbildning. Att vara Diplomerad innovatör ger dig en sorts kvalitetsstämpel till arbetslivet.

Cisco Networking Academy

Ger dig möjlighet att skaffa dig ett internationellt gångbart kompetensbevis. Du blir därför väl förberedd för ett yrke inom ämnet.

Ung Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

Allt du behöver veta om Innovationsgymnasiet Solna

Elev för en dag

Går du i nian har du möjlighet att anmäla dig och vara Elev för en dag hos oss. För att anmäla dig till Elev för en dag är du välkommen att maila skolans kommunikatör ditt namn och telefonnummer så hittar vi en tid som passar. Kommunikatörernas kontaktuppgifter hittar du längre ner på denna sida. Läs mer om hur du anmäler dig här.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolan för vägledning och mer detaljerade frågor.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.