SOLNA

Skicka en intresseanmälan till skolan

Är du intresserad av digitalt öppet hus eller har du några frågor om skolan? Skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information!

Solna

Är du intresserad av ett särskilt program? (valfritt)

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost

Telefon (obligatoriskt)

Välkommen på Öppet hus!

lör 11

Öppet hus 11/12

11 december kl 12:00 - 14:00
    jan 26

Öppet hus 26/1

26 januari, 2022 kl 18:00 - 20:00
    feb 09

Öppet hus 9/2

9 februari, 2022 kl 18:00 - 20:00

Kontakt och adressuppgifter

KONTAKTA SKOLAN: 010-331 05 05, Terminalvägen 12B, 171 73 Solna, solna@innovationsgymnasiet.se

KOMMUNIKATÖR: Filippa Karlenstål, 073-423 95 79, filippa.karlenstal@innovationsgymnasiet.se

SJUKANMÄLAN: via Progress eller telefon 010-331 05 24

KLICKA HÄR FÖR SAMTLIGA KONTAKTUPPGIFTER

Hos oss kan du läsa

Innovation Program

Teknikprogrammet

Mer om Innovation Program

Är du intresserad av teknik, design eller förhållandet mellan människa och maskin? Är du kreativ och påhittig? Ser du dig som en framtida innovatör? Då är Innovation Program något för dig. Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

Science Program

Naturvetenskapsprogrammet

Mer om Science Program

Är du den som kommer på nästa stora, miljövänliga innovation? Kanske vill du forska om genteknik, kemi eller bioteknik och vara en del av nya medicinska genombrott? Eller vill du kanske uppfinna nya livsmedel? Då kommer Science Program passa dig. Här får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig en uppsjö av möjligheter inför framtiden.

Creative Media Program

Samhällsvetenskapsprogrammet

Mer om Creative Media Program

Är du kreativ och älskar att skapa content? Ser du en karriär inom media? Vill du att det du producerar ska få stor spridning? På Creative Media Program får du fokusera på det digitala skapandet, lära dig hur du kan fånga betraktarens intresse samt ta fram strategier för att nå ut med dina budskap. Creative Media Program är ett unikt program där du får spetskompetens inom digitalt skapande samtidigt som du blir väl förberedd för vidare studier.

Till programmet

"Jag känner att teknik är en bra linje att gå för det öppnar upp för många möjligheter och arbeten!"

Herman Serén
    Innovation Program - TIS Göteborg

"Att börja på TIS var en nystart för mig. Den här skolan passar verkligen alla."

Hampus Blom
    Innovation Program - TIS Uddevalla

"Det bästa med skolan är gemenskapen, att man kan umgås med alla oavsett vilken klass de går i!"

Tim Lehtinen Darin
    Innovation Program - TIS Lund

Diplomerad innovatör

På Thoren Innovation School kommer du att kunna bli diplomerad innovatör efter att du uppnått specifika mål under din utbildning. Att vara diplomerad innovatör ger dig en kvalitetsstämpel inför arbetslivet.

Cisco Networking Academy

Thoren Innovation School ger dig möjlighet till Cisco-certifiering: professionella intyg inom IT- och nätverksbranschen. Tack vare dem blir du mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Ung Företagsamhet

På Thoren Innovation School har du möjlighet att starta ditt eget UF-företag och testa på livet som entreprenör. Efter gymnasiet kan du välja att omvandla det till ett riktigt företag.

Allt du behöver veta om Thoren Innovation School Solna

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Innovation School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu. Läs mer om hur du anmäler dig här.

Räcker mina betyg för att komma in?

Antagningspoängen varierar från år till år. Kontakta din lokala gymnasieantagning eller skolans rektor för att ta reda på vad antagningspoängen låg på föregående år.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgraden när man går från högstadiet till gymnasiet. Däremot arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till Stockholm läns gymnasieantagning.
    Du kan även kontakta skolan för vägledning och mer detaljerade frågor.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.