UDDEVALLA

Hos oss på Thoren Innovation School Uddevalla står alltid dörren öppen för våra elever, en liten skola där alla känner alla. Vi tycker det är viktigt att följa utvecklingen, men ännu viktigare, att vara i framkant av utvecklingen, både pedagogiskt och tekniskt. Vi tror på samarbeten och därför har vi många samarbeten med företag, högskolor och universitet. Vi tror på idéer, vi tror att alla kan få mod och kraft att genomföra sina idéer. Vi stöttar dina idéer och lär dig att ta tillvara på dem samt hur man ska göra för att genomföra dem.

Hos oss kan du läsa

Innovation Program

Teknikprogrammet

Mer om Innovation Program

Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

Till programmet

IT Program

El- och energiprogrammet

Mer om IT Program

På IT Program specialiserar du dig mot antingen nätverksteknik – och får en stabil plattform för en mängd datayrken – eller webbutveckling, om du hellre vill utveckla datasystem, webbplatser och appar.

Till programmet

Creative Media Program

Samhällsvetenskapsprogrammet

Mer om Creative Media Program

Har du koll på de senaste trenderna på sociala medier? Är du kreativ och vill skapa digitalt? Vill du att det du producerar ska få stor spridning? På Creative Media Program får du fokusera på det digitala skapandet och lära dig hur du kan fånga läsarens intresse. Du producerar content och tar fram strategier för att nå ut med dina budskap.

Till programmet

Kommande evenemang

nov 23

Öppet hus

23 november kl 10:00 - 14:00
TIS Uddevalla
Packhusgatan 8
Uddevalla
dec 11

Öppet hus

11 december kl 17:00 - 19:00
TIS Uddevalla
Packhusgatan 8
Uddevalla
jan 29

Öppet hus

29 januari, 2020 kl 17:00 - 18:00
TIS Uddevalla
Packhusgatan 8
Uddevalla
apr 25

Öppet hus

25 april, 2020 kl 11:00 - 13:00
TIS Uddevalla
Packhusgatan 8
Uddevalla
maj 19

Öppet hus

19 maj, 2020 kl 17:00 - 18:00
TIS Uddevalla
Packhusgatan 8
Uddevalla


”Det som fångade mig med TIS var att det var lugnt och skönt. Jag är väldigt glad att jag valde TIS. Det har gett mig bra förutsättningar inför framtiden.”

Gustav Segerlind
Innovation Program


”Att börja på TIS var en nystart för mig. Den här skolan passar verkligen alla.”

Hampus Blom
Innovation Program


”Det bästa är att det är en mysig liten skola, väldigt tryggt och personligt. Man känner alla lärare och elever och vi har en riktigt härlig stämning på skolan.”

Fideli Lundgren
IT Program

Diplomerad innovatör

På Thoren Innovation School kommer du att kunna bli Diplomerad innovatör efter att du uppnått specifika mål under din utbildning. Att vara Diplomerad innovatör ger dig en sorts kvalitetsstämpel till arbetslivet.

Ung Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

Cisco Network Academy

Ger dig möjlighet att skaffa dig ett internationellt gångbart kompetensbevis. Du blir därför väl förberedd för ett yrke inom ämnet.

Allt du behöver veta om Innovationsgymnasiet Uddevalla

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Innovation School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Läs mer om hur du anmäler dig här.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till gymnasieantagningen för dig som bor i Uddevalla eller någon annan kommun i Fyrbodal. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Riskerar du att inte bli behörig? Du kan vara lugn, vi har en lösning för dig!

Hos oss på Thoren Innovation School kan du som nästan är behörig börja med att läsa något av våra introduktionsprogram och därefter börja din utbildning. Oavsett vilket program du väljer får du en anpassad undervisning utifrån dina behov och vet alltid hur det går för dig, vad du behöver träna mer på för att nå upp till de mål och betyg som du har satt upp. Klicka här för att läsa mer om de olika programmen.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Läsårstider

HT-19
Skolstart:
19/8 för 1:or
20/8 för 2:or och 3:or
Höstlov v.44
Julavslutning 20/12

VT-20
Skolstart 9/1
Sportlov v.8
Påsklov v.15

Adress och kontaktuppgifter

KONTAKTA SKOLAN: 010-331 05 23, Packhusgatan 8, 451 42 Uddevalla
uddevalla@innovationsgymnasiet.se
VID FRÅGOR OM GYMNASIEVALET: 010-33 10 500, info@innovationsgymnasiet.se
KOMMUNIKATÖRER: Louise Börjesson, 073-089 43 69, Paula Svensson, 073-089 59 94, förnamn.efternamn@innovationsgymnasiet.se

FRÅNVAROANMÄLAN: Dygnet runt: 0522-506720

KLICKA HÄR FÖR ÖVRIGA KONTAKTUPPGIFTER

Följ oss i sociala medier