Henrik Löwkvist ny rektor på TIS Lund

Henrik Löwkvist blir ny rektor på Thoren Innovation School Lund. Han tar över rollen efter Eva Svensson som gått vidare till nya utmaningar. Den nytillträdda TIS-rektorn har rutin från verksamheten sedan tidigare och med sina sex år på skolan, varav de sista åren som förstelärare, kliver han nu in i en ny roll som ytterst ansvarig.

Vad hoppas du kunna tillföra till skolan i din roll som rektor?
– Som rektor kommer jag tillföra en trygghet och kontinuitet för både personal och elever då jag jobbat på skolan sedan starten 2012.

Hur skulle du vilja beskriva TIS Lund?
–  Vi är den ”lilla” skolan med det stora hjärtat. Många elever menar att närheten till pedagoger och övrig personal är det som gör skolan unik och en trygg plats för våra elever.

Vad är det som får dig att kliva upp och gå till jobbet varje morgon?
– Förutom en god natts sömn så är det, tro det eller ej, den värme och tillåtande atmosfär som finns på TIS Lund. Både elever och personal är glada och positiva vilket bidrar till en härlig stämning som gör det värt tre timmars pendling varje dag i snart sex år.

Innovationsgymnasiet drivs av ThorenGruppen, ett välmående, expansivt utbildningsföretag med tusentals nöjda kunder.