Heta arbeten

Nyligen har El- och energi samt vårt industriprogram, årskurs 3, haft utbildningen Heta Arbeten.

Det är en utbildning som alla som arbetar med värme bör gå. Det ger ett certifikat om gäller i fem år som våra elever idag fått för att lättare kunna få jobb efter studenten. Efter sex timmars teori och en timme praktik med släckning av gas genom vatten med koldioxid och skumsläckare var de klara.

– Inför utbildningar hade höga förväntningar eftersom jag vill lära mig vad jag ska tänka på gällande säkerhet när jag är ute och arbetar. Det är alltid viktigt att tänka på risker och har jag redan börjat med det tänket nu minskar riskerna för ovarsamhet och på så sätt tror jag det komma gynna mig i framtiden, säger Liam som studerar på TIS Lund.