Hjälp oss att hjälpa

Vill du lära dig lite mer om Facebook eller hur du kan ta lite bättre foton med din mobiltelefon? Tycker du det är svårt att veta vad man skall tänka på när man skall köpa en dator eller en mobiltelefon? Eller vill du ha hjälp med att få in din e-post i din telefon? Detta och mer kan du få hjälp med och samtidigt hjälper du till att hindra spridningen av HIV. Visst låter det för bra för att vara sant?

Under devisen ”Hjälp oss att hjälpa”, kommer Thoren Innovation School Uddevallas elever att samla in pengar till Sveriges Radios Musikhjälpen. Lördagen den 6 december mellan kl 10-15 öppnar skolan sina portar för en dag med seminarier, workshops, café mm. Den 10 december sker samma sak men då är det mellan kl 16-19.

– Vi som skola måste visa att det är viktigt att bry sig, att ta ställning. Våra elever vill engagera sig och vi vill gärna att de ska göra det. För oss på Thoren Innovation School Uddevalla är detta ett viktigt arrangemang, säger skolans rektor Fredrik Ekstedt och fortsätter:

– Dessutom får eleverna nyttiga kunskaper om att lära ut och förstå andra människor. Det vi erbjuder kommer att vara en del av våra elevers framtida arbete. Runt hälften av våra elever kommer i framtiden att arbeta med IT-support i någon form.

Jag vill hjälpa er att hjälpa!

Hur gör jag om jag vill hjälpa er att hjälpa?

Då besöker man oss den 6:e december mellan kl 10-15 eller onsdagen eller 10:e december mellan kl 16-19. Man kan sedan gå på något av våra olika seminarier eller så kan man ta en fika, låta sina barn besöka vår Kids Corner. På Kids Corner kan man prova Lego-robotar och spela Osmo. Föräldrar kan dessutom få kunskap om vad deras barn spelar för dataspel och testa dessa. Sedan är det bara att skänka pengar, allt efter vad man tycker att våra aktiviteter är värda. Alla intäkter, inkl lärares lön för dessa dagar skänks oavkortat till Musikhjälpen. Bra att komma ihåg är att om man vill ha hjälp med t ex sin dator eller mobiltelefon måste man ha med sig ev koder och lösenord. Annars kan det vara svårt för våra tekniker att hjälpa dem.

Om man inte har möjlighet att komma kan man via vår webbsida skänka pengar till Musikhjälpen. På webbsidan finns också mer information om seminarier osv.

Mer information kan man finna på vår sida på Facebook: www.facebook.com/tismusikhjalpen