Ida Liedholm blir ny rektor på TIS Malmö

Ida Liedholm, som närmast kommer Drottning Blankas gymnasieskola, blir ny rektor när Thoren Innovation School slår upp skolportarna till höstterminen 2018.
– Jag ser fram emot att tillsammans med personal och elever starta upp TIS i Malmö. Tillsammans med våra elever ska vi skapa en riktigt bra skola där vi tar plats i Malmö och profilerar oss som ett nytänkande och kreativt gymnasium, säger hon.

Thoren Innovation School växer rejält som koncept till hösten och startar tre nya skolor i Helsingborg, Malmö och Solna. I veckan berättade vi här på Intranätet att Nurcan Aydin kommer driva TIS Solna.
I Malmö får vi hälsa 34-åriga Ida Liedholm välkommen som ny rektor. Hon har en gedigen pedagogisk bakgrund och har haft ett antal olika roller hos Drottning Blankas gymnasieskola sedan 2010 där hon de senaste åren figurerat såväl som biträdande som t.f. rektor.
Liedholm har också faktiskt ett förflutet från Thoren Business School i Uppsala där hon jobbade 2009/2010.

Vad är dina spontana tankar kring ThorenGruppen?
– En nytänkande organisation som vågar och som ligger i framkant gällande skola och utveckling. Jag ser mycket fram emot att få vara med som rektor och bidra till fortsatt utveckling.

Vad är dina förväntningar på ditt nya uppdrag?
– Jag ser fram emot att tillsammans med personal och elever starta upp TIS i Malmö. Tillsammans med våra elever ska vi skapa en riktigt bra skola där vi tar plats i Malmö och profilerar oss som ett nytänkande och kreativt gymnasium som andas kunskap, gemenskap och framtidstro. Jag vill skapa en skola som genomsyras av en positiv lärandekultur, där vi alla delar med oss, utvecklar och ligger i framkant gällande skolutveckling. Vi vågar vara nytänkande och vi provar nya vägar för att ge eleverna bästa förutsättningar att lyckas.

Vad hoppas just du kunna tillföra på din nya skola?
– Som rektor vill jag bidra med mitt stora engagemang för skolutveckling och tillsammans med personal och våra elever skapa en trygg, stimulerande och kreativ skola i Malmö. Vi tror på att alla våra elever kan lyckas och hos oss reflekterar vi ständigt kring lärandet för att nå framgång. Våra elevers erfarenheter, idéer och inflytande får ta plats på skolan. Vi ska ge rätt förutsättningar för våra elever att lyckas med kunskap som rustar våra elever att möta framtidens behov.

Innovationsgymnasiet drivs av ThorenGruppen, ett välmående, expansivt utbildningsföretag med tusentals nöjda kunder.