Ida valde teknikprogrammet: ”alla borde läsa entreprenörskap”

Ida Wiklund som går teknikprogrammet på Thoren Innovation School Göteborg har haft en dröm om att starta eget. Tack vare UF-konceptet fick hon testa att driva företag. Något hon rekommenderar till alla.
– Man lär sig så mycket. Det är viktigt att få prova på, säger hon.

Ida går andra året på teknikprogrammet, och tycker att Thoren Innovation School levt upp till alla hennes förväntningar.

Vi ställde några frågor om vad hon gillar med skolan, och varför hon tycker att alla borde driva UF-företag.

Varför valde du TIS?
– Jag var på ”elev för en dag” och fick ett väldigt bra intryck av eleverna. Det kändes som en familjär stämning och lokalerna var också något som jag verkligen tyckte mycket om, de var så kreativa.

Vad tycker du om skolan?
– Jag är nöjd med mitt gymnasieval och TIS har definitivt levt upp till mina förväntningar.

Vad lär man sig på kursen entreprenörskap?
– Det är en kurs där man lär sig om hur det är att driva företag och får en förståelse om varför entreprenörskap behövs i vårt samhälle och hur det används.

Vad tyckte du om att driva UF?
– Det har varit superkul, och roligt att få prova med sina kompisar, och man får verkligen öva på att samarbeta. Jag har lärt mig att starta ett eget företag vilket jag har velat göra ända sedan jag var liten. Jag har alltid haft en dröm om att bli egen företagare och då var det bra att få prova på att driva eget.

Tycker du att det är en kurs alla borde läsa trots program?

– Ja verkligen. Man får lära sig så mycket och det är viktigt att alla får prova att vara en entreprenör. Så ja, det är något som alla borde prova oavsett vad man har för framtidsplaner.

Hade du kunnat tänka dig att starta ett företag i framtiden?

– Ja verkligen.

Det bästa med Thoren Innovation School?
– De kreativa lokalerna, de positiva och stöttande lärarna och den familjära stämningen som gör att man får bra relationer med alla lärare.

Om Innovationsgymnasiet
På Innovationsgymnasiet blir du redo för framtidsjobben. Lärarna har full koll på framtidens trender och yrken och vässar elevernas kompetens för den ständigt förändrade arbetsmarknaden. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Innovationsgymnasiet här.