Innovation Autumn Academy

Image

Hej! Vill du lära dig skapa 3D-modeller och bygga självkörande robotbilar? I så fall kommer jag med goda nyheter. På höstlovet är det dags för Innovation Autumn Academy – en akademi med fokus på teknik, innovation och kreativitet – där du får pröva på allt detta!

I dagarna två får du lära dig massvis med nya saker inom teknik och innovation. Bland annat får du testa programmering, 3D-modellering och animering i Thoren Innovation Schools lokaler – skräddarsydda för att skapa tekniska mästerverk.

Detta får du göra på Innovation Autumn Academy

Skapa en animerad 3D-miljö

Tillsammans med dina kurskamrater får du skapa 3D-modeller och bygga upp dessa till en scen som sedan animeras till en unik film. I en stor workshop får du även testa på några av metoderna som dagens teknikjättar använder inom digital 3D-framställning; bland annat modellering, partikelsystem, fysik och inte minst 3D-animation.

Bygg en självkörande robotbil

Under akademin får du också bygga en programmerbar och självkörande robotbil! Bilarna som du och dina akademikamrater skapar utrustas med sensorer som du får lära dig att programmera. Under workshoppen får du även utforska de möjligheter som olika sensorer kan ge bilen för att göra den både smartare och bättre. Som avslutning får du provköra din robotbil på en bana och se hur den förhåller sig till dina kamraters skapelser. Fina priser utlovas!

När?

Innovation Autumn Academy går av stapeln på höstlovet, den 1-2 november klockan 09:00-14:00 med lunchpaus klockan 11:00-12:00.

Var?

Akademin äger rum på Thoren Innovation School på Åvägen 17 A, 412 51, Göteborg.

Hur?

Evenemanget är kostnadsfritt och Thoren Innovation School Göteborg bjuder på lunch i skolans matsal.

Hur anmäler jag mig, undrar du? Genom att skicka ett mail till sara.fridell@innovationsgymnasiet.se. Vi ses!

Med vänliga hälsningar,
Sara Fridell
Rektor på Thoren Innovation School Göteborg