Innovativ lärmiljö – del 3

Thoren Innovation School Lund har sedan en tid tillbaka införskattat en 3D skrivare som de nu börjat använda sig av i undervisning. Lärare och elever berättar om deras uppfattning av denna innovativa studiemetod.

Eigil Wretström, elev TE15

EigilBerätta hur en lektion med Autocad och 3D-skrivaren ser ut?

– Vi får bland annat bilder som vi ska återskapa genom en del tekniker. Upptäcka fel för att kunna återskapa den helt och på så sätt lära sig hutta felen för att lära sig programmet.

Skrivaren har jag inte själv använt än men sett den användas utifrån det vi skapar emellanåt i CAD på lektionerna. Det är väldigt intressant att arbeta med.

På vilket sätt kan du se dig arbete med denna teknik i framtiden?

– Inte riktigt säker hur, säkert på väldigt många sätt men detta är definitivt något jag även kommer syssla med på fritiden och utveckla.

Har det intresserat dig till studier inom området?

– Jag är lite osäker, står i ett vägskäl. Men jag är mycket intresserad av speldesign och där gynnar det absolut att ha förkunskaper inom denna teknik.

Hur tycker du som elev att det är till fördel för dig att skolan använder sig av innovativa metoder?

– Förberedelse om man kanske vill bli till exempel arkitekt, men finns såklart andra användningsområden också!