Intervju med Äggform UF

Vilka är ni och vad gör ni?

– Vi heter Jonathan, Alexander, Jonathan och Nicholas, och vi är Äggform-UF. Vi säljer äggformar som används för att steka ägg till olika roliga former. Det kan vara jättebra för till exempel småbarn som lider av ätstörningar.

Berätta om er produkt.

– Våra äggformar är anpassade för att vara lättanvändliga för människor i alla åldrar. De finns i flera olika roliga motiv och färger, bland annat som ett hjärta, stjärna och en perfekt cirkel. Formarna är gjorda i silikon så att de inte rispar bort teflonet i stekpannorna, och eftersom silikon klarar hög värme så tar de heller inte skada från hettan. De har även ett litet handtag på så att man inte ska råka bränna sig när man ska ta ut formerna ur pannan.

Hur kom ni på iden och hur har ni jobbat med projektet på skolan?

– Vi kom på idén att sälja äggformar eftersom att vi alla tyckte det var jobbigt när ägget rann ut i stekpannan. Då tänkte vi att vi kunde lösa det genom att använda formar så att ägget håller sig till den formen man vill ha.

Vi har jobbat med vårat UF företag under våra entrepenörskapslektioner på skolan. Då har vi köpt in produkter, gjort en affärsplan och mycket annat som krävs för att driva ett företag. Vi har skapat en budget och dragit in riskkapital för att ha råd med alla kostnader som företaget innebär.

Vad är UF-mässan?

– UF-mässan är en mässa där elever med ungdomsföretag får ställa ut i montrar. Det kan vara för att t.ex markandsföra företaget, så att det blir större. Men man kan även sälja produkter på plats. Det är ett perfekt ställe för drivna företagare att locka till sig kunder och t.o.m. sponsorer.

Vad har ni fått för respons?

– Vi har fått fantastisk respons på vår idé. Många har berömt oss och tycker att det är en rolig och smart idé. Det har sålt bra inne på mässan.