Järrenberg får äran att starta upp TIS Helsingborg

Järrenberg får äran att starta upp TIS Helsingborg Thoren Innovation School nästan fördubblas till hösten. Fyra befintliga skolor blir sju när konceptet expanderar i Skåne. Ny rektor på TIS Helsingborg blir Petra Järrenberg, 48, som lämnar Plusgymnasiet.
– Jag har lång erfarenhet som skolledare, men har aldrig varit med att starta upp en ny skolan vilket var en utmaning och det som lockade mig att söka tjänsten, säger hon.

Hennes bakgrund inom skolvärlden innefattar en rad olika uppdrag på alla nivåer där hon startade som lärare redan 1995, men som successivt löpt över till rektorsuppdrag vilket hon haft de senaste dryga åtta åren. Mellan 2010 och 2014 var hon skolledare på Skolstaden/Nicolaiskolan i Helsingborg och sedan höstterminen 2014 har hon varit rektor på Plusgymnasiet i Malmö.
Mellan uppdragen hann hon med en kort sejour som verksamhetscontroller i kvalitetsfrågor åt Helsingborgs stad. Nu får hon lotsa Thoren Innovation School Helsingborg när de flyttar in TBS lokaler till hösten.
Petra Järrenberg ser framemot att etablera nya TIS.

– Jag har höga förväntningar på att få starta en alldeles ny verksamhet, TIS Helsingborg. Jag har lång erfarenhet som skolledare, men har aldrig varit med från start, vilket är utmanande och det som lockar med denna tjänst, säger hon.