Julfest på TIS Helsingborg

Torsdagen den 20 december 2018 är en dag som personalen och eleverna på Thoren Innovation School Helsingborg kommer att kunna blicka tillbaka till med ett stort leende på läpparna. Gymnasieskolan bjöd in till en hejdundrandes julfest med aktiviteter för människor i alla åldrar.
– Jag tycker att kvällen har varit väldigt trevlig och jag är så glad för att det är så många människor som har velat skänka julklappar. Människor idag är väldigt engagerade och vill hjälpa de behövande, förklarar Linus Andersson.

Eleverna på Thoren Innovation School har tillsammans styrt upp och genomfört årets mäktigaste julfest. Genom en idégenereringsprocess var alla elever överens om att en julfest för alla var precis vad som behövdes. Det möblerades om, dukades fram fika och sattes på julmusik i högtalarna.
– Jag tror att det kommer att komma mycket folk och vara bra stämning här. Jag tror att vi kommer att lämna ett spår efter oss, förklarar Hiba Al-Shiblawi bestämt.
En annan elev som hoppades på mycket folk är Noa Andersson.

– Det ska bli en rolig tid för alla människor som kommer att komma. Det är bra att någon gör detta så att de som inte kan köpa egna presenter faktiskt får presenter till jul. Det roligaste ikväll ska bli att gå runt och prata med alla människor. Vi har ändå marknadsfört det helt okej så jag tror att ganska många kommer, berättar Noa.

Noa hade helt rätt. Under kvällen hade Thoren Innovation School Helsingborg 63 besökare på plats från alla åldrar som bidrog till en magisk tillställning. Flera besökare hade kassar med sig med julklappar och efter kvällens kalas med pepparkaksbakning, Kahoot, Kids club, VR och julgransklädnad kunde man konstatera att Thoren Innovation School Helsingborg lyckats samla ihop hela 146 stycken.
– Det är kul med mycket folk från olika åldrar! Vi kom fram till den här idéen genom en innovationsprocess som är något vi lär oss på vår skola. Vi skrev ner en massa idéer och valde sedan ut några som vi tyckte om extra mycket. Vi röstade sedan fram den bästa vilket då var den här. Festen blev lyckad, det kom mycket folk och det är nästan fullt i alla rum så det har varit ganska mycket att göra. Det är mycket jobb men det är kul och det är värt det. Det roligaste ikväll är spelrummet med VR eller rummet där man bakade pepparkakor, berättar Leo Katakalidis Rydh.

Julklapparna delades ut till den ideella välgörenhetsorganisationen ”Tomten bor i…” (… Höganäs, Helsingborg och Landskrona) med Anneli Högman, Annelie Hennigor, Mardya Eibesh och Sofie Olsson i spetsen. De möttes av varma applåder och tackade för Thoren Innovation School Helsingborgs fina samhällsengagemang innan de begav sig hemåt i vintermörkret.
– Jag tycker att kvällen har varit väldigt trevlig. Jag är så glad för att det är så många människor som har velat skänka julklappar. Människor idag är väldigt engagerade och vill hjälpa de behövande. Det tycker jag är bra. Det roligaste ikväll var att se på Kalle Anka, säger en upprymd Linus.

En annan elev som också var nöjd med kvällen är Elina Lövdahl som hade hand om stationen där man bakade pepparkakor.
– Jag tycker att kvällen var trevlig och mysig. Det bästa ikväll var att lära känna mer folk. Man pratar medan man bakar vilket är det roliga. Jag skulle vilja göra om den här julfesten, berättar Elina.

Även Anya Ahfir var upprymd efter kvällen och tycker att det är underbart att se när människor gör skillnad tillsammans.
– Jag tycker att kvällen har varit väldigt intensiv. Det har varit många glada människor här! Jag tyckte om julfesten då vi gör det för en god gärning och får andra människor att också tänka så. Att vi har samlat in så många julklappar är jättebra. Det visar att alla egentligen bryr sig, förklarar Anya.
När besökarna väl lämnat byggnaden hjälptes alla åt att ställa i ordning. Man kunde ta på den härliga stämningen och samtidigt konstatera att eleverna på Thoren Innovation School Helsingborg precis avslutat ett samhällsprojekt som för alltid kommer att finnas med i människors hjärtan. Men slut är det inte här. Nu väntar fler spännande utmaningar.

– Kvällen har varit väldigt händelserik och många människor har kommit och lämnat paket. Jag trodde inte att det skulle komma så många som har kommit. Det roligaste med kvällen var att se så många hjälpa till och att se engagemanget av människorna. Jag skulle såklart vilja göra om det här! Man ser hur det hjälper människorna med det lilla man gör. Vi får se vad som händer framöver. Vi har nog planerat att fortsätta göra så här och hjälpa till i samhället med våra idéer, avslutar en stolt Moa Danielsson.

Vill du vara med och stötta behövande i samhället? Swisha en gåva till 1232093169 och skriv ”Tomten barn”.