Live-streamade lektioner under EU-toppmötet

När andra Göteborgsskolor håller stängt under EU-toppmötet i Göteborg väljer istället Thoren Innovation School att flytta undervisningen hem till eleverna. Live-streamade lektioner, filmade genomgångar och frågesport online är bara några innovativa knep som lärarna tar till.

Thoren Innovation School är en skola som tänker annorlunda och ligger i framkant när det gäller teknikanvändning och undervisningsmetoder. Inför EU-toppmötet den 17 november väljer många skolor att stänga då situationen känns osäker för eleverna och risken finns att många av dem inte kan ta sig till skolan på grund av avstängda vägar.

– När vårdnadshavare kontaktar oss och är oroliga för elevernas säkerhet så måste vi ta detta på allvar. Men samtidigt är det vår skyldighet att ge våra elever den bästa möjliga utbildningen, säger skolans rektor Madelene Schöldberg.

Skolans ledning och lärare beslöt därför att utnyttja sin teknik och kompetens för att lösa fredagens skoldag. Eleverna kommer att följa vanligt schema, men undervisningen är förlagd hemma hos eleverna.

– Det finns många sätt att lösa detta på. Både närvarokontroll och undervisning. Vi identifierade en mängd olika metoder för att genomföra dagen. Allt från live-streamade lektioner, filmade genomgångar och frågesport on-line till att ge uppgifter som måste lösas under den givna lektionstiden. Varje lärare använder de metoder som passar deras ämnen. Eleverna kommer att få en fantastiskt annorlunda skoldag, konstaterar programmeringsläraren Johan Hällgren.