Image

Ta del av nya Innovationsgymnasiet

Vi fortsätter att utvecklas eftersom vi också kommer på bättre och bättre idéer hela tiden. Nu har du en unik chans att bli den första som får ta del av våra spännande nyheter!

Så här förbereder vi dig för en förändrad värld!

1

Vi tar oss an GLOBALA UTMANINGAR

På Thoren Innovation School får du ta dig an framtidens utmaningar och göra skillnad på riktigt. Vid varje projekt lär du dig om ett eller flera av de globala målen som finns för att skapa en hållbar utveckling: att avskaffa extrem fattigdom, minska orättvisor i världen, skapa fred och lösa klimatkrisen.

2

Vi hittar lösningar genom INNOVATIONSPROCESSER

Efter att du har lärt dig om ett eller flera av de globala målen är det dags att fundera på lösningar. Genom innovationsprocesser tränar du upp din förmåga att komma på nya, kreativa idéer. Du gör en analys tillsammans med dina klasskompisar och går sedan igenom speciellt framtagna steg för idéskapande: samma process som många framgångsrika företag använder.

3

Vi utför INNOVATIONSPROJEKT

I det sista steget testar du dina idéer genom ett Innovationsprojekt. Innovationsprojektet genomförs i samarbete med näringsliv, organisationer, universitet eller myndigheter. Då kan du se hur din lösning fungerar i ett verkligt sammanhang och få respons, vilket gör att både din innovationsförmåga och att du som person utvecklas.

Självledarskap – Styr din utveckling

Vi vill att du ska få full kontroll över din egen framtid. Därför lär vi dig hur du kan tänka och göra för att nå dina mål: hur du kan leda dig själv framåt.

Du lär dig förstå din nuvarande situation, se vart du vill komma, och hur du ska ta dig dit. Självledarskap kan handla om allt från att våga ta mer plats till att slutföra ett stort projekt. Det ger dig ett försprång och gör att du är redo för framtiden, vad den är kommer att innehålla. Istället för att bara följa alla andra ska du kunna välja din egen väg.

DU FORMAR DIN FRAMTID

På Thoren Innovation School får du ett försprång in i framtidens arbetsmarknad, när du ska studera vidare eller starta ditt eget företag.

Jobb

Vi vill att du ska sträva efter dina drömmar och kunna gå ut i arbetslivet på en gång efter gymnasiet. På Thoren Innovation School knyter du kontakter med näringslivet under olika projekt och den uppdragsbaserade praktiken – perfekt om du vill börja jobba efter studenten. 

Studera vidare

Efter studenten är du redo att studera vidare direkt. Våra program ger dig högskolebehörighet och du får dessutom många nyttiga kontakter med högskola och universitet redan under gymnasiet.

Starta eget företag

På Thoren Innovation School lär du dig att ta dina idéer vidare från teststadiet till en färdig produkt under Ung Företagsamhet. Efter gymnasiet kan du sedan fortsätta att utveckla ditt företag eller skapa ett helt nytt utifrån allt du har lärt dig.

Image

Hos oss kan du läsa:

Science Program

Är du personen som kommer på nästa stora innovation? Kanske vill du forska kring genteknik, kemi och mikrobiologi och vara en del av nya medicinska genombrott?

Mer om Science Program

På Science Program får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig många möjligheter inför framtiden. Undervisningen ges i en miljö där det finns avancerade laboratorium med modern utrustning och engagerade lärare.

Till programmet

Innovation Program

Har du ett tekniskt intresse och vill uppfinna ny teknologi eller vill du jobba som arkitekt? Kanske är du en framtida ingenjör eller vill du arbeta med utveckling av appar?

Mer om Innovation Program

Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

Till programmet

IT Program

Ser du dig själv som en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare? Vill du ha en IT-utbildning som ger dig många jobbmöjligheter inför framtiden?

Mer om IT Program

På IT Program specialiserar du dig mot antingen nätverksteknik – och får en stabil plattform för en mängd datayrken – eller webbutveckling, om du hellre vill utveckla datasystem, webbplatser och appar.

Till programmet

Creative Media Program

Har du koll på de senaste trenderna på sociala medier? Är du kreativ och vill skapa digitalt? Vill du att det du producerar ska få stor spridning?

Mer om Creative Media Program

Har du koll på de senaste trenderna på sociala medier? Är du kreativ och vill skapa digitalt? Vill du att det du producerar ska få stor spridning? På Creative Media Program får du fokusera på det digitala skapandet och lära dig hur du kan fånga läsarens intresse. Du producerar content och tar fram strategier för att nå ut med dina budskap.

Till programmet