Bli först att ta del av nya Innovationsgymnasiet

Vi fortsätter att utvecklas eftersom vi också kommer på bättre och bättre idéer hela tiden. Nu har du en unik chans att bli den första som får ta del av våra spännande nyheter!

1

Lär dig i verkligheten – minst 5 veckors praktik (APL) på alla program.

Vi har praktik (APL) för att du ska få använda dina teoretiska kunskaper i verkligheten. Det är unikt och ger dig
viktig erfarenhet att ta med dig till arbetslivet. Läs om Elwira på sidan 31 som har gjort praktik på en reklambyrå och på ett teknikföretag.

2

Ung Företagsamhet – driv ett eget företag

Ett bra sätt att genomföra dina innovationer är att starta och driva företag. Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet. Det har vi sett hända många gånger.
3

Hälsa – fysisk & mental träning under TIS-kvarten

Vi bryr oss om din hälsa och vet hur viktigt det är att vara i form både psykiskt och fysiskt för att kunna klara av skolan bra. Därför har vi ett samarbete med den kända mentala coachen Igor Ardoris. Han har hjälpt oss ta fram ett program som vi ägnar en kvart varje dag, den så kallade TIS-kvarten. En TIS-kvart finns också på eftermiddagen då eleverna får promenera för att röra på sig och få in nytt syre.

4

Samhällsprojekt – gör skillnad under din gymnasietid

Vi vill hjälpa andra och därför har vi välgörande projekt för samhället som du får vara med och genomföra. Det är en bra erfarenhet för dig och många gånger kan det vara din idé som startar nästa samhällsprojekt.
5

Diplomerad innovatör – en fördel när du söker jobb

På Thoren Innovation School kommer du att kunna bli Diplomerad innovatör efter att du uppnått specifika mål under din utbildning. Några av de största innovationsföretagen i Sverige är med och sätter dessa mål. Att vara Diplomerad innovatör ger dig en sorts kvalitetsstämpel till arbetslivet.

6

Miljö – lev i inspiration och kreativitet

Det ska vara lätt att känna dig inspirerad och kreativ. Därför har vi utformat vår miljö seriöst lekfull och lite charmigt knasig. Allt för att stimulera till idéutveckling. Ta en titt in i vår värld på sidan 14.
7

Innovationsdagen – en prestigefylld tävling

En innovationstävling är rolig motivation som utvecklar dig och dina idéer. När alla elever i årskurs två och tre på våra skolor tävlar mot varandra får de inte bara lära känna människor som delar deras intressen, utan de får också förbättra sina innovationer eftersom de lär av varandra. Sedan finns det självklart eftertraktade priser att vinna.

8

Advisers – hjälper dig att växa och utvecklas

På Thoren Innovation School har vi Advisers. Advisers finns för att hjälpa dig att växa och utvecklas både som människa och inom dina skolämnen. Om du behöver någon att prata med finns de alltid där.

Hos oss kan du läsa:

Science Program

Är du personen som kommer på nästa stora innovation? Kanske vill du forska kring genteknik, kemi och mikrobiologi och vara en del av nya medicinska genombrott?

Mer om Science Program

På Science Program får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig många möjligheter inför framtiden. Undervisningen ges i en miljö där det finns avancerade laboratorium med modern utrustning och engagerade lärare.

Till programmet

Innovation Program

Har du ett tekniskt intresse och vill uppfinna ny teknologi eller vill du jobba som arkitekt? Kanske är du en framtida ingenjör eller vill du arbeta med utveckling av appar?

Mer om Innovation Program

Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

Till programmet

IT Program

Ser du dig själv som en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare? Vill du ha en IT-utbildning som ger dig många jobbmöjligheter inför framtiden?

Mer om IT Program

På IT Program specialiserar du dig mot antingen nätverksteknik – och får en stabil plattform för en mängd datayrken – eller webbutveckling, om du hellre vill utveckla datasystem, webbplatser och appar.

Till programmet