CREATIVE MEDIA PROGRAM
SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET

Har du koll på de senaste trenderna på sociala medier? Är du kreativ och vill skapa digitalt? Vill du att det du producerar ska få stor spridning? På Creative Media Program får du fokusera på det digitala skapandet och lära dig hur du kan fånga läsarens intresse. Du producerar content och tar fram strategier för att nå ut med dina budskap.

Detta är ett unikt program, där du får spetskompetens inom digitalt skapande samtidigt som du blir väl förberedd för vidare studier. Då kan du använda din kunskap inom många olika branscher och ämnesområden. Brinner du för miljön, jämställdhet eller någon annan fråga?

På Creative Media Program kan du skapa förändring genom att engagera omvärlden!

Uppdragsbaserad praktik

Du har uppdragsbaserad praktik. Istället för att bara vara på en arbetsplats får du ett alldeles eget uppdrag utifrån dina förmågor och intressen. Uppdraget utför du sedan under en tidsperiod med rådgivning från företaget.

Efter Creative Media Program

Några yrken att läsa vidare till efter gymnasiet: art director, grafisk designer, copywriter, kommunikatör, content creator, social media manager

Egen dator

Vi arbetar med digitalt lärande och du som elev får en bärbar dator som ditt arbetsredskap under gymnasietiden. Det finns även stationära datorer på skolan för mer avancerade projekt.

Thoren Sports Academy

Drömmer du om en satsning inom din idrott? Kanske ett framtida OS-guld? Oavsett nivån på din idrottsliga ambition vill Thoren Innovation School hjälpa dig, samtidigt som du får en förstklassig utbildning.

Vi brinner för idéutveckling. Vi vill att du ska känna dig kreativt kompetent så att du kan förverkliga dina fantastiska idéer. I alla våra program är nytänkande och skapandekraft den röda tråden. Våra skolmiljöer är inspirerande för vi vill att det ska vara lätt för dig att känna kreativiteten och idéerna flöda. Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag.


Det här läser du:


Gemensamt
0
Poäng

Specialiseringar
0
Poäng

Individuella val
0
Poäng

Välj 200 poäng valfria kurser.

Gymnasiearbete
0
Poäng

Utformas efter din valda specialisering.

Specialiseringar:


SPECIALISERING 1

DIGITAL PRODUCER

Här får du skapa material för både digitala medier och för tryck och event. Du får utveckla kreativa koncept från grunden, bestämma vilka plattformar som passar budskapet och använda de populäraste programmen för att designa, redigera och utforma innehåll. I framtiden kan du arbeta som bland annat Art Director eller som digital producent.

SPECIALISERING 3

SOCIAL MEDIA MANAGER

Sociala medier spelar en allt större roll i våra liv och de som är riktigt bra på det kan göra en verklig skillnad. Ofta krävs det mer än att bara ha det bästa innehållet. Som Social Media Manager lär du dig därför att ta fram strategier för att nå ut till olika målgrupper: du bestämmer var, när och hur innehållet ska publiceras. Allt fler efterfrågar experter inom sociala media och efter gymnasiet kan du jobba som Social Media Manager på ett företag eller en organisation.
SPECIALISERING 2

SOCIAL MEDIA CONTENT CREATOR

Lär dig skapa content som engagerar! Du producerar digitala foton, text och film som du sedan kan publicera på sociala medier. Vad slår igenom bäst och vad gillar olika målgrupper? Du kommer bli en expert på vad som når fram till mottagaren. Efter studenten kan du jobba som till exempel influencer, youtuber, multijournalist eller på ett företag inom rollen Content Creator.