INNOVATION PROGRAM

TEKNIKPROGRAMMET

Är du intresserad av teknik, design eller förhållandet mellan människa och maskin? Är du kreativ och påhittig? Ser du dig som en framtida innovatör? Då är Innovation Program något för dig. Programmet ger dig en bred teknisk bas att stå på, oavsett vilken av våra tre programfördjupningar du väljer att läsa; AI, design eller tech. På Innovation Program ligger fokus alltid på teknik, kreativitet och innovation. Givetvis varvas teori med mycket verklighetsnära lärande och du arbetar ofta i projektform – precis som i arbetslivet.

Ska morgondagens kläder ha inbyggda tekniska funktioner? Hur kommer vi att bo i framtiden? Var kommer vi att bo? På vilket sätt ska vi transportera oss miljövänligt, säkert och smidigt? Detta är frågor som du kan vara med och hitta lösningar på efter att ha gått Innovation Program. Här lär du dig tänka kreativt och innovativt så att du kan vara med och utforma framtiden!

Uppdragsbaserad praktik

På Innovation Program har du uppdragsbaserad praktik. I stället för att bara vara på en arbetsplats får du ett eget uppdrag utifrån dina förmågor och intressen. Uppdraget utför du sedan under en tidsperiod med rådgivning från företaget.

Egen dator

Vi arbetar med digitalt lärande och du som elev får en bärbar dator som ditt arbetsredskap under gymnasietiden. Det finns även stationära datorer på skolan för mer avancerade projekt.

Efter Innovation Program

Några yrken att läsa vidare till efter gymnasiet: AI-specialist, grafiker, arkitekt, system- och webbutvecklare, ingenjörs- eller designeryrken och mycket mera.

Thoren Sports Academy

Drömmer du om en satsning inom din idrott? Kanske ett framtida OS-guld? Oavsett nivån på din idrottsliga ambition vill Thoren Innovation School hjälpa dig, samtidigt som du får en förstklassig utbildning.

Vi brinner för idéutveckling. Vi vill att du ska känna dig kreativt kompetent så att du kan förverkliga dina fantastiska idéer. På alla våra program är nytänkande och skapandekraft den röda tråden. Våra skolmiljöer är kreativa och inspirerande för att du ska kunna känna kreativiteten och idéerna flöda.


Det här läser du:


Gemensamt
0
Poäng
Inriktningskurser
0
Poäng
Programfördjupning
0
Poäng
Individuella val
0
Poäng
Gymnasiearbete
0
Poäng
 

Notera: utbudet av inriktningar kan variera mellan orterna.

Notera: utbudet av programfördjupningar kan variera mellan orterna.