IT PROGRAM

EL- OCH ENERGIPROGRAMMET

GÅR ATT LÄSA I: STOCKHOLMMALMÖ, LUNDGÖTEBORG OCH UDDEVALLA

Ser du dig själv som en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare? Vill du ha en IT-utbildning som ger dig många jobbmöjligheter inför framtiden? Kanske funderar du på att plugga vidare på en yrkeshögskola efter gymnasiet? Då ska du välja IT Program. På IT Program specialiserar du dig mot antingen nätverksteknik – och får en stabil plattform för en mängd datayrken – eller webbutveckling, om du hellre vill utveckla datasystem, webbplatser och appar.

Minst 15 veckors praktik

På IT Program har du minst 15 veckors praktik (APL) vilket innebär att du är ute på ett företag där du, utifrån ditt program och specialisering, får lära dig mer och testa kunskaperna i verkligheten.

Egen dator

Vi arbetar med digital lärande och du som elev får en bärbar dator som ditt arbetsredskap under gymnasietiden. Det finns även stationära datorer på skolan för mer avancerade projekt

Efter IT Program

Några yrken att läsa vidare till efter gymnasiet: webbutvecklare, it-support, nätverkstekniker, datasäkerhetsansvarig, apputvecklare och mycket mera.

Thoren Sports Academy

Drömmer du om en satsning inom din idrott? Kanske ett framtida OS-guld? Oavsett nivån på din idrottsliga ambition vill Thoren Innovation School hjälpa dig, samtidigt som du får en förstklassig utbildning.

Vi brinner för idéutveckling. Vi vill att du ska känna dig kreativt kompetent så att du kan förverkliga dina fantastiska idéer. I alla våra program är nytänkande och skapandekraft den röda tråden. Våra skolmiljöer är inspirerande för vi vill att det ska vara lätt för dig att känna kreativiteten och idéerna flöda. Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag.


Det här läser du:


Gemensamt
0
Poäng

Specialisering
0
Poäng

Individuella val
0
Poäng

Välj 200 poäng valfria kruser.

Gymnasiearbete
0
Poäng

Utformas efter din valda specialisering.

 

Notera: utbudet av specialiseringar kan variera mellan orterna.

 
 

Specialiseringar:


Forskare odlar ett prov
SPECIALISERING 1

IT-TEKNIKER

För dig som tänker dig en framtid som tekniker, support eller säljare inom IT. Du fördjupar dig inom IT-teknik, bl.a. nätverkssäkerhet, nätverksadministration och entreprenörskap, efter att du har läst grunderna inom el- och IT-teknik.
Forskare odlar ett prov
SPECIALISERING 2

WEBBUTVECKLARE

För dig som tänker dig en framtid som utvecklare inom spel, appar eller webb. Du fördjupar dig inom webbutveckling, med bland annat programmering, efter att du har läst grunderna inom el- och IT-teknik.