SCIENCE PROGRAM

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET

GÅR ATT LÄSA I: HELSINGBORG, MALMÖ, SOLNA, GÖTEBORG OCH LUND 

En hållbar utveckling är en av de största utmaningarna världen står inför. Antar du den utmaningen? Är du personen som kommer på nästa stora, miljövänliga innovation? Kanske vill du forska kring genteknik, kemi och mikrobiologi och vara en del av nya medicinska genombrott? Då kommer Science Program passa dig. Du får en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig många möjligheter inför framtiden. Undervisningen ges i en miljö där det finns avancerade laboratorium med modern utrustning och engagerade lärare.

10 veckors praktik

På Science Program har du 10 veckors praktik (APL) vilket innebär att du är ute på ett företag där du, utifrån ditt program och specialisering, får lära dig mer och testa kunskaperna i verkligheten.

Egen dator

Vi arbetar med digital lärande och du som elev får en bärbar dator som ditt arbetsredskap under gymnasietiden. Det finns även stationära datorer på skolan för mer avancerade projekt.

Efter Science Program

Några yrken att läsa vidare till efter gymnasiet: kriminaltekniker, läkare, farmakolog, arkitekt, samhällsplanerare, forskare, geograf, miljösamordnare och mycket mera.

E-sport

Är du intresserad av e-sport? I så fall kan det här vara ditt livs chans att bli ett proffs på den internationella scenen och samtidigt få en utbildning att luta dig tillbaka mot. Välj då e-sport som individuellt val.

Vi brinner för idéutveckling. Vi vill att du ska känna dig kreativt kompetent så att du kan förverkliga dina fantastiska idéer. I alla våra program är nytänkande och skapandekraft den röda tråden. Våra skolmiljöer är inspirerande för vi vill att det ska vara lätt för dig att känna kreativiteten och idéerna flöda. Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag.


Det här läser du:


Gemensamt
0
Poäng

ÄmnePoäng
Svenska 1100
Svenska 2100
Svenska 3100
Engelska 5100
Engelska 6100
Matematik 1c100
Matematik 2c100
Matematik 3c100
Idrott och hälsa 1100
Samhällskunskap 1b100
Historia 1b100
Religionskunskap 150
Fysik 1a150
Kemi 1100
Biologi 1100
Moderna Språk100

Specialisering
0
Poäng

BIOTECH 
ÄmnePoäng
Biologi 2100
Bioteknik100
Entreprenörskap100
Fysik 2100
Kemi 2100
Matematik 4100
GREENTECH 
ÄmnePoäng
Biologi 2100
Entreprenörskap100
Geografi 1100
Hållbart samhällsbyggande100
Miljö- och energikunskap100
Samhällskunskap 2100

Individuella val
0
Poäng

Välj 200 poäng valfria kurser

Gymnasiearbete
0
Poäng

Utformas efter din valda specialisering.

 

Notera: utbudet av specialiseringar kan variera mellan orterna.

 
 

GÅR ATT LÄSA I: STOCKHOLM, HELSINGBORG, MALMÖ, SOLNA, GÖTEBORG OCH LUND 

Specialiseringar:


Forskare odlar ett prov
SPECIALISERING 1

BIOTECH

För dig som vill fördjupa dig inom naturvetenskap och lära dig om hur forskare arbetar. Specialiseringen erbjuder en fördjupning inom biologi och kemi i kombination med högre studier i matematik och fysik. Den här specialiseringen ger dig full be­hörighet till alla naturvetenskapliga utbildningar på högskolan.

Forskare odlar ett prov
SPECIALISERING 2

GREEN TECH

Att jobba för ett hållbart samhälle med nya och gröna innovationer kommer att vara många naturvetares och innovatörers framtid. Miljöinnovationer och grönt entreprenörskap är nyckeln till att
lyckas. Vill du satsa rätt för framtiden?
Go green och välj Green Tech.