(R)flex Knot UF gynnar nytta med nöje

Thoren Innovation School Lund har ett UF-företag som har gynnat nytta med nöje i en nytänkande produkt, (R)flex Knot UF. Företaget består av fyra medlemmar; Victor Åhlund, Eigil Wretström, Bazar Baasan och Amal Mubarak. Vi intervjuade Victor som är VD om hur deras idé blev produkt. 

uföh2-1024x768

Hur kom ni på er idé? 

– Det var jag som kom på den när jag var ute och gick en kväll. Det var så himla mörkt och kom och tänka på att det hade varit bra om jag hade en reflex, men jag tycker de är så fula. Då kom jag på att vi kunde göra en reflex, fast på ett snyggare sätt. Våra lärare och skolan har varit väldigt uppmuntrande att tänka kreativt och nytt, så jag tog detta vidare till min grupp. Vi hittade då på internet till slut reflexrep. Vi ville använda oss av dessa men vi ville samtidigt komma på något nytt, därför kom vi på att vi kunde göra knopar av repen. Vi tycker själva att knopar är väldigt snyggt!

Hur skiljer er produkt sig från andra?

– Den är unik och snyggare än andra reflexer, samtidigt som den är nytänkande eftersom den skiljer sig från vanliga reflexer. Det finns ingen produkt som är som vår!

Ser du hur ni hade kunnat utveckla er produkt?

– Ja, vi har faktiskt funderar på detta men har valt att avvakta. Det vi tänkt och diskuterat är om vi kanske skulle haft fler former/knopar och även andra färger. En sak som jag även tror hade varit bra är om vi började producera olika storlekar så det kan passa allas behov.

Funderar ni på att fortsätta med företaget efter UF-årets slut?

– Det beror på! Vi har tidigare sagt att vi fortsätter om vi känner att (R)flex Knot blir populärt och att det går bra. Jag tror på vår produkt och tror att de kan bli populära, så vi får helt enkelt se.

Vad är det bästa med att starta UF och vilka tips kan du ge blivande UF-företagare?

– Att man får lära sig hur man driver ett företag. Att det är mer verklighetsrelaterat och verklighetsnära istället för att bara lära sig vad som står på pappret utan att se hur det fungerar på riktigt.

Mitt bästa tips till elever som ska starta UF-företag är att försöka komma på så många ideér som möjligt. Öppna även ögonen och försök hitta problem utanför skolbänken som du kanske kan använda dig av, som vi gör!